Ρεύμα: Μέτρα για το ράλι ανόδου στις τιμές του ζητούν από Κομισιόν, Ελλάδα – Ρουμανία – Βουλγαρία

Ελλάδα,Ρουμανία,Βουλγαρία απέστειλαν κοινή επιστολή στην Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ.

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της απότομης ανόδου των τιμών στις χονδρεμπορικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που παρατηρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, ζητούν οι Υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας από την Κομισιόν.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, απεστάλη (27/9) σχετική, κοινή επιστολή, προς την Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ, κυρία Kadri Simson, η οποία συνυπογράφεται από τον Υπουργό Ενέργειας της Ρουμανίας, κ. Sebastian – Ioan Burduja και τον Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, κ. Vladimir Malinov.

Στο πλαίσιο της επιστολής, οι τρεις Υπουργοί επισημαίνουν πως η αστάθεια των τιμών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει ασκήσει σημαντική πίεση στις οικονομίες των χωρών, απειλώντας τόσο την ενεργειακή ασφάλεια όσο και τη σταθερότητα της αγοράς σε ολόκληρη την περιοχή.

Στα βασικά ζητήματα που θίγουν συμπεριλαμβάνονται:

H ανεπάρκεια χωρητικότητας διασυνδέσεων: Η έλλειψη διασυνοριακών διασυνδέσεων εμποδίζει τις αποδοτικές ροές ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε κρίσιμες περιόδους, επιδεινώνοντας τις αυξήσεις των τιμών, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες αιχμής, όταν μειώνεται η παραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η ανάπτυξη αυτών των συνδέσμων διασύνδεσης που λείπουν, είναι ζωτικής σημασίας για την άμβλυνση της συμφόρησης και τη σύγκλιση των διασυνοριακών τιμών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News