Αντώνης Παπαδόπουλος: Από τα τα ραντάρ των «αιώνιων», στο ξεπέταγμα του στην Λουγκάνο

Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο Ελληνογερμανός στόπερ, μπορεί να συστήθηκε στο κοινό μέσω της Μπορούσια Ντόρτμουντ όπου μέτρησε ελάχιστες συμμετοχές, ενώ βρέθηκε για δύο σερί καλοκαίρια στα ραντάρ των «αιώνιων». Πλέον κάνει το ξεπέταγμα του στην ελβετική Λουγκάνο, σκόραροντας μάλιστα το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Οι Έλληνες του εξωτερικού, έλαμψαν αυτή την εβδομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από το Champions League και το απίθανο γκολ του Χρήστου Τζόλη, πρώτο του σε τελική φάση της διοργάνωσης, στο Europa League, με την εκπληκτική εμφάνιση του βασικού Χρήστου Μανδά κάτω από τα γκολπόστ της Λάτσιο, ως το Conference League και το γκολ που σημείωσε ο Παντελής Χατζηδιάκος για την Κοπεγχάγη αν και δεν ήταν αρκετό για τη νίκη.

Βέβαια υπήρχε και ένας τρίτος Έλληνας που κατάφερε να βρεί δίχτυα αυτό το ευρωπαϊκό τριήμερο. Ο λόγος για τον Αντώνη Παπαδόπουλο, ο οποίος συχνά πυκνά απασχολεί τα ελληνικά μέσα είτε με τις ικανότητες του στο χορτάρι, είτε με κάποια φήμη που τον συνδέει με το πρωτάθλημα της χώρας μας.

Στα 25 πλέον, ο γεννημένος στην Στουτγκάρδη Έλληνας στόπερ μας συστήθηκε μέσω των ελάχιστων εμφανίσεων του με την φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ ακούστηκε για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ανήκει πλέον στην Λουγκάνο και το βράδυ της Πέμπτης άνοιξε λογαριασμό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προσθέτοντας άλλο ένα ορόσημο στην ως τώρα καριέρα του.

Το 2021 ακούστηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας το όνομα του, όταν ο 22χρονος τότε Παπαδόπουλος έκανε ντεπούτο, έστω και ανεπίσημο με την φανέλα της Ντόρτμουντ. Ο Παπαδόπουλος έκανε το step-up από τις μικρότερες κατηγορίες στη δεύτερη ομάδα της Μπορούσια και σύντομα βρήκε ευκαιρίες να τρυπώσει και πρώτη ομάδα, κερδίζοντας συχνά πυκνά την εμπιστοσύνη του Μάρκο Ρόζε αλλά κι εν συνεχεία του Έντιν Τέρζιτς.
Με την σταθερή παρουσία του στην δεύτερη ομάδα του συλλόγου της Βεστφαλίας , συνολικά 69 ματς με 4 γκολ και 5 ασίστ, ο Παπαδόπουλος κατάφερε να κάνει ντεπούτο στο Champions League, αυτό συνέβη στο παιχνίδι με την Σεβίλλη στην Ανδαλουσία το 2022, ενώ μετέπειτα πήρε και χρόνο συμμετοχής και κόντρα στα αστέρια της Μάντσεστερ Σίτι.
Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία αναμφίβολα τον γέμισε με πολύτιμα βιώματα για τη συνέχεια της καριέρας του, η οποία είχε καταλάβει πως έπρεπε να τον βρει μακριά από τη Βεστφαλία. Με απολογισμό μόλις 8 συμμετοχές στην ανδρική ομάδα και στα 25 του χρόνια. Έτσι και έγινε ο Παπαδόπουλος το καλοκαίρι του 2024 αποχώρησε ως ελεύθερος από την Ντόρτμουντ, με προορισμό το ελβετικό πρωτάθλημα και την Λουγκάνο, εκεί που για την ώρα έχει σταθερό χρόνο συμμετοχής. Το καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον εκτός από ομάδες της Αγγλικής Championship και της Ολλανδικής Τσβόλε, και από τους «αιωνίους» . Το έγκυρο γερμανικό «Sky Sports» είχε αναφέρει πως ο Ελληνογερμανός αμυντικός βρισκόταν σε επαφές τόσο με τους Ερυθρόλευκους όσο και με τους Πράσινους για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.
Η υπόθεση δεν προχώρησε για κανέναν από τους δύο, αλλά πριν από λίγους μήνες το ίδιο γερμανικό Μέσο την… αναθέρμανε, γράφοντας πως αυτή τη φορά αποκλειστικά το Τριφύλλι έδειξε ενδιαφέρον για να τον ντύσει στα πράσινα ως ελεύθερο. Deal δεν υπήρξε ούτε τότε κι έτσι τον Ιούλιο ο Παπαδόπουλος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στη Λουγκάνο.
Ήδη έχει καθιερωθεί στο βασικό σχήμα μετρώντας 14 συμμετοχές στην Ελβετία , ενώ απέναντι στην Ελσίνκι του Γιώργου Κανελλόπουλου κατάφερε να βρει για πρώτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα σε ευρωπαϊκό ματς και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό: ένα μακρινό σουτ το οποίο υποχρέωσε τον αντίπαλο κίπερ σε ασταθή απόκρουση για το 1-0 που άνοιξε τον δρόμο της Λουγκάνο προς το τρίποντο στην πρεμιέρα του Conference League.

Αξίζει να σημειώθει ότι στην Λουγκάνο βρίσκεται και ένας ακόμα Έλληνας, συγκεκριμένα ο Φώτης Ψεύτης, ο 21χρονος κίπερ που αποχώρησε από τα ελληνικά γήπεδα και τον Αστέρα Τρίπολης για χάρη της Μίλαν το 2021 κι από το καλοκαίρι του 2023 αποτελεί παίκτη της Λουγκάνο.

Ενώ ο Παπαδόπουλος στο παρελθόν έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News