Πογκμπά: «Επιτέλους ο εφιάλτης τελείωσε»

Τι δήλωσε ο Πολ Πογκμπά μετά τη μείωση της ποινής αποκλεισμού που του επεβλήθη λόγω ντόπινγκ από τα τέσσερα χρόνια στους 18 μήνες.

Ο Πολ Πογκμπά, υποδέχτηκε με ικανοποίηση την μείωση της ποινής αποκλεισμού που του είχε επιβληθεί λόγω ντόπινγκ από τα τέσσερα χρόνια στους 18 μήνες από το CAS, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορέσει να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους τον Μάρτιο του 2025. Στην ετυμηγορία του, το CAS επιβεβαίωσε ότι ο Πογκμπά έκανε χρήση της απαγορευμένης ουσίας DHEA, η οποία ενισχύει την τεστοστερόνη, αλλά επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες που την αξιοποιούν, για αυτό και μειώθηκε η ποινή του.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Πογκμπά για την απόφαση:

“Επιτέλους ο εφιάλτης τελείωσε. Μετά την απόφαση του CAS, ανυπομονώ για την ημέρα που θα μπορέσω να ακολουθήσω ξανά τα όνειρά μου. Πάντα δήλωνα ότι ποτέ δεν παραβίασα εν γνώσει μου τους κανονισμούς του WADA, όταν έλαβα ένα συμπλήρωμα διατροφής που μου είχε συνταγογραφηθεί από γιατρό, το οποίο δεν επηρεάζει ούτε ενισχύει την απόδοση των ανδρών αθλητών.

Αυτή ήταν μια εξαιρετικά οδυνηρή περίοδος στη ζωή μου γιατί όλα για τα οποία έχω δουλέψει τόσο σκληρά τέθηκαν σε κίνδυνο. Σας ευχαριστώ και πάλι για όλη την αγάπη και την υποστήριξη. Ανυπομονώ να ξαναμπώ στο γήπεδο”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News