Εθνική Ελλάδος: Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα...

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, πέτυχε μια τεράστια νίκη επί της Αγγλίας, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου 2024, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και δη όσοι κινούνται και ζουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σοκαρίστηκαν πλήρως από τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ μόλις στα 31 του χρόνια. Φυσικά, οι συμπαίκτες του στην Εθνική μας ομάδα δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από όλο αυτό.

Η θλίψη είχε κυριαρχήσει στις ψυχές τους, ενώ είχαν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση. Να τα βάλουν με την δευτεραθλήτρια Ευρώπης Αγγλία μέσα στο σπίτι της, το θρυλικό Γουέμπλεϊ. Και όμως, έπαιξαν όπως ποτέ άλλοτε. Παρουσιάστηκαν πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και έφτασαν σε μια πανάξια νίκη με 2-1 η οποία θα μνημονεύεται για χρόνια.

Και όχι τόσο για το αγωνιστικό του πράγματος, όσο για την ψυχή που έβγαλαν οι διεθνείς μας στο χορτάρι του Γουέμπλεϊ, παίζοντας για τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη και συνοδοιπόρο τους, τον οποίο τίμησαν δεόντως καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Για αυτό που έδειξαν, ταιριάζει γάντι ο στίχος από το περίφημο «Ζεϊμπέκικο» του Διονύση Σαββόπουλου «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα»…

Ας μιλήσει και η Σωτηρία Μπέλλου:

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News