Formula 1: Νόρις-Φερστάπεν σημειώσατε άσο!

Ο Λάντο Νόρις ήταν αυτός που πήρε την pole position στο Γκραν Πρι του Όστιν, κερδίζοντας τον Μαξ Φερστάπεν για μόλις 31 χιλιοστά του δευτερολέπτου, παρότι δεν είχε την ίδια δυναμική το μονοθέσιο της McLaren με αυτό της Red Bull. Ατύχημα για τον Ράσελ στο τρίτο σκέλος, οι δύο Ferrari κλείδωσαν τη δεύτερη σειρά, μόλις 19ος θα εκκινήσει ο Χάμιλτον.

Οι δύο πρώτες μέρες του Γκραν Πρι του Όστιν ολοκληρώθηκαν με μια δυνατή έκπληξη. Η McLaren και ο Λάντο Νόρις, κατάφεραν με έναν εντυπωσιακό τρόπο να «κλέψουν» την pole position από τα χέρια του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull, με τον Βρετανό να καταγάγει τον ταχύτερο χρόνο από όλους στο τρίτο σκέλος των κατατακτηρίων δοκιμών, για μόλις 31 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο γύρος αυτός έγινε στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια των οδηγών στο Q3, όπου ένα ατύχημα του Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes, από το οποίο γλίτωσε τα χειρότερα, έθεσε τέλος στη διαδικασία με την ένδειξη της κίτρινης σημαίας.

Ωστόσο, τα προβλήματα για τη Mercedes είχαν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, αποκλείστηκε με εμφατικό τρόπο στο Q1, όπου επιχείρησε να βρει χρόνο για να μπει στη 15άδα, όμως όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά του σβήστηκε κιόλας από τους αγωνοδίκες λόγω υπέρβασης των αγωνιστικών ορίων, πέφτοντας στη 19η θέση του grid.

Κατά τα λοιπά, η Ferrari κλείδωσε τη δεύτερη σειρά εκκίνησης με τους Σάινθ και Λεκλέρ να πραγματοποιούν εξαιρετικούς γύρους, ο Ράσελ παρά το ατύχημα θα μοιραστεί την τρίτη σειρά με τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γκασλί, Αλόνσο, Μάγκνουσεν και Πέρες. Ειδικά ο Δανός, εκμεταλλεύτηκε τις αναβαθμίσεις της Haas στο έπακρο και κατάφερε να αφήσει πίσω του την Red Bull του Μεξικανού, ο οποίος είδε και αυτός τους αγωνοδίκες να του σβήνουν χρόνο λόγω των ορίων της πίστας. Ο αγώνας του Grand Prix στο Όστιν θα γίνει απόψε (20/10) και θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος.

Δείτε πώς εκκινούν οι οδηγοί στον αποψινό αγώνα (20/10):

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News