Champions League: Τείνει να γίνει «ελληνική» υπόθεση;

Ο Κώστας Τσιμίκας και ο Χρήστος Τζόλης έχουν αναδειχθεί πολυτιμότεροι παίκτες σε δύο σερί αγωνιστικές του Champions League, αποδεικνύοντας ότι εάν βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον (Λίβερπουλ, Κλαμπ Μπριζ) μπορούν να κάνουν υπέροχα πράγματα.

Ανέκαθεν, το Champions League ήταν (και εξακολουθεί να είναι) η διοργάνωση όπου όλοι ονειρεύονται να παίξουν. Πόσο μάλλον να κάνουν μια εμφάνιση που θα τους οδηγήσει στην καταξίωση. Αυτό κατάφεραν και ο Κώστας Τσιμίκας με τον Χρήστο Τζόλη.

Οι δύο διεθνείς μας άσοι, αναδείχθηκαν πολυτιμότεροι παίκτες σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αποδεικνύοντας σε όλους το πόσο μπορούν να τους υπολογίζουν στις ομάδες που βρίσκονται (στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας, στην Κλαμπ Μπριζ ο Τζόλης), αλλά και το επίπεδο στο οποίο μπορούν να σταθούν. Πάμε να δούμε τι κατάφεραν και οι δύο για να φτάσουν στο βραβείο του MVP.

Η εμφάνιση του Τσιμίκα κόντρα στη Λειψία που έκανε την UEFA να «σνομπάρει» τον Κέλεχερ!

Ο Κώστας Τσιμίκας, ήταν κατά την κρίση της UEFA o καλύτερος παίκτης της Λίβερπουλ στον αγώνα με τη Λειψία εκτός έδρας (1-0) το βράδυ της Τετάρτης (23/10), παρότι η πλατφόρμα SofaScore τον αξιολόγησε με 7,4 και έχρισε παίκτη του ματς τον Κουίβιν Κέλεχερ με 8,3. Παρόλα αυτά, αξίζει να δούμε τι έκανε ο «Greek Scouser» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι της Λίβερπουλ:

Ο θερμικός χάρτης του Κώστα Τσιμίκα στον αγώνα με τη Λειψία- Πηγή SofaScore

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο Τσιμίκας είχε την αριστερή πτέρυγα στο αμυντικό μισό της Λίβερπουλ, αλλά ήταν και αρκετά ψηλά στο γήπεδο, ενώ είχε αναλάβει και τις εκτελέσεις κόρνερ από την άλλη πλευρά. Όσον αφορά τα πεπραγμένα του με τη μπάλα, ο Έλληνας μπακ είχε μόλις ένα σουτ στο ματς και αυτό άστοχο, αλλά είχε 0,11 «προσδοκώμενες» ασίστ, απόρροια του ότι είχε δύο πάσες-κλειδιά στο ματς αλλά και του  υψηλού ποσοστού ευστοχίας του στις πάσες (54/57, 95%). Στην άμυνα, τα τρία του κλεψίματα και οι δύο στις τέσσερις κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος ήταν το κλειδί για να φτάσει σε αυτή την αξιολόγηση.

Ο Τζόλης που έκανε την αρχή με τη Μπριζ

Παρότι πέρασαν 22 ολόκληρες μέρες από τότε, αυτό που είχε κάνει ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Μπριζ απέναντι στην Στουρμ Γκρατς (2/10) ήταν εκπληκτικό. Ο Έλληνας εξτρέμ, στον αγώνα με τους Αυστριακούς, είχε κατορθώσει τα εξής:

Ο θερμικός χάρτης του Τζόλη στον αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς- Πηγή SofaScore

Είχε τέσσερα σουτ όλα και όλα σε εκείνο το ματς, με τα τρία στην εστία, αλλά τα «προσδοκώμενα» γκολ να φτάνουν μόλις στο 0,20 (εν τέλει έβαλε το γκολ που έκρινε το ματς), 31/36 εύστοχες πάσες (86%), 2 στις δύο επιτυχημένες ντρίμπλες και 8 στις 12 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος. Όλα αυτά σε έναν χώρο ευθύνης που έχει ως «πυρήνα» του την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης της Μπριζ, ενώ συχνά-πυκνά γύριζε και στο αμυντικό τρίτο της ομάδας του για να πάρει μπάλα.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να συγχαρούμε τον Τσιμίκα και τον Τζόλη για όσα έχουν πετύχει μέχρι στιγμής. Ας ελπίσουμε, ότι θα έχουμε και στην επόμενη αγωνιστική έναν Έλληνα MVP σε αγώνα του Champions League. Και τότε, θα τραγουδάμε αυτό εδώ:

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News