Υπεράνω Όλων: Μία συννεφιασμένη Κυριακή...

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βγάλει αντίδραση. Ο Ολυμπιακός του ελληνικού πρωταθλήματος , πρέπει να αποκτήσει την «χημεία» και τον τρόπο που έχει βρει να αγωνίζεται στην Ευρώπη, αλλιώς… δεν πάει πουθενά!

Όταν ο Ολυμπιακός δεν αξίζει να κερδίζει , δεν τίθεται κανένα θέμα διαιτησίας. Ούτε στην Τρίπολη, ούτε στο ΣΕΦ αξίζαμε να κερδίσουμε. Και αν στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός ήταν ανίκανος.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει, δεν μπόρεσε να ανατρέψει το έστω τυχερό εις βάρος του 1-0. Δεν θα μιλήσω ούτε για ευκαιρίες, ούτε για το δοκάρι του Ελ Καμπί, γιατί εκτός όλων των άλλων, σταθήκαμε και δυο φορές τυχεροί στην έναρξη του β΄ ημιχρόνου και δεν δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ.

Ο Ολυμπιακός πάσχει από δημιουργία, και δεν μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση. Επιτίθεται ανορθόδοξα, και του λείπει το απρόβλεπτο στα άκρα που να μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις και να αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Η εικόνα των μεταγραφών του πλην των Κοστίνια και Πιρόλα, είναι απογοητευτική. Κανείς δεν είναι επιδραστικός στο παιχνίδι είτε ως αλλαγή είτε αγωνιζόμενος ως βασικός , κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους βασικούς. Γκαρσία, Στάμενιτς, Γουϊλιαν, Γιάρεμτσουκ, Βέλντε, Ολιβέιρα συνεχίζουν να απογοητεύουν όποτε χρησιμοποιούνται και δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα μπορούσε να βοηθήσει ο Γιαζίτσι μιας και ο τραυματισμός του φάνηκε πολύ σοβαρός.

Πλέον τίθεται και θέμα ψυχολογίας στην Ελλάδα και το βλέπω πολύ δύσκολο να βγει μέχρι τον Γενάρη η χρονιά με τους υπόλοιπους παίχτες αν παίζουν συνεχώς. Με 7 μεταγραφές στα «πιτς» δεν πας πουθενά. Και οι βαθμοί συνεχίζουν να χάνονται εύκολα.

Δεν με νοιάζει αν και οι άλλοι (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ) έχουν την ίδια εικόνα η και χειρότερη, πρώτα από όλα με νοιάζει ο Ολυμπιακός. Οκτώ τουλάχιστον βαθμοί πεταμένοι στα σκουπίδια , 2 ήττες, και 3 ισοπαλίες σε 9 αγωνιστικές φανερώνουν πρόβλημα τεράστιο. Ας λέει «άλλα» η βαθμολογία. Εμείς τα προβλήματα μας δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλάκι μας. Αν συνεχιστεί αυτό το βιολί θα «χαρίσουμε» το Πρωτάθλημα. Με την εικόνα μας δε, έχουμε δώσει θάρρος σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες στην Ελλάδα να πιστεύουν ότι μπορούν να μας κάνουν την ζημιά.

Το «ντέρμπι» δεν είναι με τον ΠΑΟΚ, αλλά με τον Πανσερραϊκό την Κυριακή. Και αν θέλουμε να λέμε ότι θα διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα όσο νωρίς ακόμη και να είναι, επιβάλλεται το διπλό στην Τούμπα. Ούτε καν η ισοπαλία δεν μας αρκεί.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βγάλει αντίδραση. Δεν ξέρω ποιοι θα βγουν μπροστά και με ποιον τρόπο θα αλλάξουν την εικόνα, αλλά ο Ολυμπιακός του Ελληνικού Πρωταθλήματος , πρέπει να αποκτήσει την «χημεία» και τον τρόπο που έχει βρει να αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Οι άναρθρες κραυγές, μαθηματικά δεν οδηγούν πουθενά. Μόνο με ηρεμία αλλάζει η κατάσταση. Και φυσικά με το να γίνουν οι μεταγραφές που δεν έγιναν το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει δεξί στόπερ και αριστερό μπακ πίσω από τους Ρέτσο και Ορτέγκα, δεν υπάρχει 10ρι , δεν υπάρχει σκόρερ πίσω από τον Ελ Καμπί, και δεν υπάρχει και εξτρέμ.

Με οδηγό τον περσινό Γενάρη όλα μπορούν να αλλάξουν. Με παίχτες έτοιμους γιατί με τους ανέτοιμους τραβάμε όσα τραβάμε μέχρι σήμερα. Διοίκηση υπάρχει, προπονητής υπάρχει, τα λάθη που έκαναν τα βλέπουν, δεν είναι ανάξιο όλο το ρόστερ, προσθήκες θέλει, ας αρχίσουν να ψάχνουν από χτες κιόλας τους παίχτες που χρειαζόμαστε. Τόσο απλά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News