Βιτόρια: «Θα κάνουμε τα πάντα για να αγωνιστούμε στο Europa League - Έχουμε έμπειρους παίκτες»
Ο Ρουί Βιτόρια στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η ομάδα του θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί, μίλησε για την ατμόσφαιρα που τους περιμένει και σχολίασε τις φήμες για τη μεταγραφή του Φώτη Ιωαννίδη.
Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Τουρκία για να υπερασπιστεί τη νίκη του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ επί της Σαμσουνσπόρ με 2-1 και να προκριθεί στη League Phase του Europa League.
Ο Πορτογάλος τεχνικός, Ρουί Βιτόρια, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να προκριθεί στη League Phase και να διαχειριστεί την ατμόσφαιρα του γηπέδου.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βιτόρια:
Για τις αλλαγές Καλάμπρια και Ιωαννίδη που άλλαξαν το παιχνίδι και το γεγονός πως ο Ιταλός δεν έχει κάνει προετοιμασία, αλλά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με την μεταγραφή του Ιωαννίδη: “Να πω ότι όλοι οι προπονητές προτιμούν να έχουν έναν κορμό ποδοσφαιριστών που δουλεύουν μαζί, αλλά είναι λογικό να υπάρχουν και προσθαφαιρέσεις. Είναι κάτι που πρέπει να το αποδεχθούμε στη μεταγραφική περίοδο και συμβαίνει. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην ομάδα, εφόσον δεν υπάρχει ζήτημα φυσικής κατάστασης, είναι 100% έτοιμοι και 100% συγκεντρωμένοι. Εγώ θα αποφασίσω σήμερα ποιοι θα μας βοηθήσουν στο πλάνο που θέλω να έχει η ομάδα στο συγκεκριμένο ματς. Ένα πλάνο που θα μας δώσει περισσότερες πιθανότητες να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Η ομάδα έχει εξασφαλίσει ήδη το ευρωπαϊκό ταξίδι, αφήνοντας στην άκρη το οικονομικό σκέλος της πρόκρισης. Από αύριο, όλα τα υπόλοιπα θα μπουν στην άκρη. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι να βρει ο Παναθηναϊκός ομάδες κορυφαίου επιπέδου στο Europa League.”
Για το εξασφαλισμένο Conference League και για το αν το διακύβευμα είναι ο Παναθηναϊκός να παίξει στο Europa League, όπου υπάρχουν ανώτερες ομάδες με μεγαλύτερη “λάμψη”: “Εννοείται ότι θέλουμε να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν τα καταφέραμε στο Champions League, άρα το επόμενο βήμα είναι το Europa. Η φιλοδοξία μας είναι να παίζουμε με τις καλύτερες ομάδες. Η νοοτροπία μας θα δυναμώσει αν αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερους συλλόγους. Θέλω να μεταφέρω πως θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε, γνωρίζοντας πως έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο με το δικό του κίνητρο και τις φιλοδοξίες του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση.”
Για το αν το αυριανό παιχνίδι θα χρειαστεί κυριαρχία ή διαχείριση: “Θεωρώ πως εμείς είμαστε ομάδα που θέλει να κυριαρχεί. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις την μπάλα στα πόδια. Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι υπάρχει και ο αντίπαλος με τα δικά του όπλα, οπότε μπορεί να χρειαστεί να αμυνθούμε με συνοχή, να είμαστε συμπαγείς για να κερδίσουμε την μπάλα όσο το δυνατόν νωρίτερα. Έχουμε χτίσει ταυτότητα και θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε μια ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται. Θέλουμε να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας όσο περισσότερο γίνεται, αλλά ακόμη κι αν δεν συμβεί αυτό, δεν θα αγχωθούμε· θα προσπαθήσουμε να την ξανακερδίσουμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας.”
“Όσον αφορά το πρώτο διάστημα του παιχνιδιού, θεωρώ πως έχουμε πληθώρα παικτών με μεγάλη εμπειρία, από σημαντικούς αγώνες και γεμάτα γήπεδα. Δεν νομίζω ότι θα επηρεαστούμε. Θέλω, όμως, να δώσω συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας που δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα στο πρώτο ματς. Να δώσω τα εύσημα σε όλους όσους γεμίζουν τα γήπεδα. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει· στόχος του ίδιου του ποδοσφαίρου είναι να φέρνει τον κόσμο κοντά και να δημιουργεί θέαμα.Θα δούμε πολύ καλές ομάδες μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό, αλλά εμείς έχουμε εμπειρία και μπορούμε να αντιδράσουμε αναλόγως. Οι γραμμές του γηπέδου είναι συγκεκριμένες· εκεί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.”
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
