ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ: «Ναι, αποκάλεσα τον Νεϊμάρ ηλίθιο αλλά το λύσαμε»

Ο Γάλλος επιθετικός σε συνέντευξή του στην Equipe, μίλησε για το μέλλον του ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης, για την άφιξη του Λιονέλ Μέσι στην ομάδα του αλλά και για το περιστατικό με τον Νεϊμάρ.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, μετά τον αντίκτυπο που είχαν οι δηλώσεις του στο RMC, παραχώρησε συνέντευξη στην Equipe, όπου εξήγησε τα πάντα, αναφορικά με την Παρί Σεν Ζερμέν, τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και το περιστατικό με τον Νεϊμάρ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος επιθετικός:

«Αρχικά είχα ζητήσει λίγο χρόνο για να σκεφτώ. Πριν από το Euro είπα στον σύλλογο ότι δεν θέλω να ανανεώσω και μετά το Euro, ότι ήθελα να φύγω.

Είπα στην Παρί Σεν Ζερμέν στα τέλη Ιουλίου ότι ήθελα να φύγω». 

Για τη Ρεάλ Μαδρίτης: 

«Ο σύλλογος αποφάσισε να μην με πουλήσει και ήμουν εντάξει με αυτό. Συνέχισα να παίζω τον Αύγουστο και δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό, είμαι ακόμα σε μια μεγάλη ομάδα και σε ένα μέρος όπου ήμουν και είμαι χαρούμενος. Γιατί να θέλω να φύγω; Νόμιζα ότι η περιπέτειά μου είχε τελειώσει, ήθελα να ανακαλύψω κάτι άλλο. Αν είχα φύγει το καλοκαίρι, θα ήταν μόνο για να πάω στη Ρεάλ. Η αποχώρηση ήταν το επόμενο λογικό βήμα στην καριέρα μου.

Σε κανένα σημείο της σεζόν δεν θα συμπεριφερθώ άσχημα νομίζοντας ότι δεν με άφησαν να φύγω. Αγαπώ πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και σέβομαι πολύ την Παρί. Είμαι στο ποδόσφαιρο εδώ και πολύ καιρό για να ξέρω ότι η αλήθεια του χθες δεν είναι η αλήθεια του σήμερα ούτε αυτή του αύριο».

Για την άφιξη του Λιονέλ Μέσι στο Παρίσι: 

Αν μου είχαν πει ότι ο Μέσι επρόκειτο να παίξει στην Παρί δεν θα το πίστευα, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον. Αλλά το μέλλον μου δεν είναι η προτεραιότητά μου τώρα. Ήδη αφιέρωσα πολλή ενέργεια το καλοκαίρι σε αυτό και ήταν εξαντλητικό». 

Δεν άλλαζα γνώμη (για την επιθυμία του να φύγει από την Παρί)  λόγω της άφιξης του Μέσι.  Είναι προνόμιο να παίζεις μαζί του, είναι υπέροχος, αλλά δεν παίρνω αποφάσεις από  ξαφνικές παρορμήσεις. Είχα πάρει τις αποφάσεις μου και το είχα σκεφτεί πολύ».   

Για την απόφασή του να μιλήσει: 

«Έπρεπε να δώσω εξηγήσεις. Έπρεπε να σπάσω τη σιωπή μου και το είπα. Το χρωστάω στους οπαδούς και στο ποδόσφαιρο. Όταν ο πρόεδρός λέει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να φύγεις και ότι δεν πρόκειται να σε αφήσει ελεύθερο … ανησυχούσα, δεν θα πω ψέματα. Αν δεν μείνω ελεύθερος, τι θα συμβεί;», είπα στον εαυτό μου».

«Η στιγμή που ήξερα ότι δε θα φύγω, με επηρέασε λίγο. Όταν η φιλοδοξία σου είναι να φύγεις και πρέπει να μείνεις, δεν είσαι ευχαριστημένος. Αλλά άλλαξα γνώμη και ψυχολογία γρήγορα».

Για την προσβολή προς στον Νεϊμάρ:

«Ναι, αποκάλεσα τον Νεϊμάρ ηλίθιο, επειδή δεν ήμουν ευχαριστημένος με την πάσα. Είναι πράγματα που συμβαίνουν συνέχεια στο ποδόσφαιρο. Γι ‘αυτό, αμέσως μετά του μίλησα γι ‘αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή θέλουμε να κερδίσουμε. Αυτό είναι, κανένα πρόβλημα».   

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News