ΤΙΝΟ ΛΙΒΡΑΜΕΝΤΟ: Ο 18χρονος αστέρας γράφει ιστορία... μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ»

Ο νεαρός άσος, Τίνο Λιβραμέντο, εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στην ήτττα της Σαουθμάπτον από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

Στο παιχνίδι του Σαββάτου η Τσέλσι υποδέχτηκε την Σαουθάμπτον, επί της οποίας και επικράτησε 3-0 για την 7η αγωνιστική της Premier League.

Ανάμεσα στους «Άγιους» του Ραλφ Χάσενχουτλ ωστόσο εκείνος που ξεχώρισε, δεν ήταν άλλος από τον 18χρονο Τίνο Λιβραμέντο, που επέστρεψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αυτή τη φορά όχι ως φανατικός οπαδός στις κερκίδες, αλλά ως αντίπαλος. Μάλιστα, ήταν αυτός που κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο ο Γουόρντ-Πρόους ισοφάρισε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους.

 

 

Το ταλέντο του Άγγλου μπακ δεν είναι βέβαια άγνωστο, καθώς την περασμένη σεζόν ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Ακαδημία της Τσέλσι, αποφασίζοντας να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας τον Αύγουστο του 2021 στη Σαουθάμπτον.

«Αισθάνθηκα πως αν παρέμενα στην Τσέλσι ίσως να μην ερχόταν τόσο γρήγορα όσο το επιθυμούσα η συμμετοχή μου στην Premier League. Φυσικά δεν μετανιώνω για κάτι ούτε έχω να πω κάτι άσχημο για την ομάδα και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα. Απλά σκέφτηκα το καλύτερο για εμένα.

Ήταν πολύ δύσκολο, όμως όλοι συμφώνησαν πως έπρεπε να κάνω αυτό που θεωρούσα καλό για την καριέρα μου» είχε δηλώσει ο νεαρός αστέρας για τη μεταγραφή του.

 

 

Ήδη στην πρώτη του σεζόν σε κορυφαίο επίπεδο μετράει 7 συμμετοχές και μια ασίστ, σημειώνοντας φοβερές εμφανίσεις κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι και την αγαπημένη του Τσέλσι.

Μάλιστα, το στιγμιότυπο στο οποίο αφήνει τον Φρεντ να… τρώει τη σκόνη του σε μια κούρσα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έγινε αμέσως viral!

 

 

Το να κερδίσει μάλιστα το πέναλτι στην ήττα του Σαββάτου μέσα στο Λονδίνο, μοιάζει αρκετά σουρεαλιστικό αν σκεφτεί κανείς πως όλα τα χρόνια της ζωής του παρακολουθούσε δια ζώσης τα παιχνίδια της Τσέλσι από την δυτική κερκίδα.

Η ποδοσφαιρική του «άνδρωση» επιτεύχθη δε στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, αφού έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής των «μπλε», τρέφοντας ως βαθύτερο όνειρό του να παίξει κάποια μέρα με το ανδρικό τμήμα της Τσέλσι σε κατάμεστο «Στάμφορντ Μπριτζ».

 

 

«Ήμουν πολλά χρόνια στην Τσέλσι και μεγάλωσα εκεί ως οπαδός, αλλά ποτέ δεν έπαιξε στο Στάμφορντ Μπριτζ σε κορυφαίο επίπεδο. Ήταν λίγο περίεργο, αλλά το απόλαυσα περισσότερο παίζοντας κόντρα στην Τσέλσι και σε άτομα με τα οποία έχω προπονηθεί. Είχα εισιτήριο διαρκείας για το γήπεδο για τρία χρόνια και ο πατέρας μου και ο αδερφός μου πηγαίνουν ακόμα. Ο αδερφός μου παραμένει οπαδός της Τσέλσι. Έπαιξα μερικά παιχνίδια με τη νεανική ομάδα στο γήπεδο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα παιχνίδι γεμάτο κόσμο στην Premier League. Απλώς ένιωθα λίγο περίεργο να βρίσκομαι στην άλλη πλευρά. Όταν κέρδισα το πέναλτι, έψαχνα να βρω στις κερκίδες τον πατέρα μου, αλλά δεν τον είδα».

Η σχέση με τον πατέρα του μάλιστα είναι ιδιαίτερη, καθώς όπως ο ίδιος αποκαλύπτει είναι εκείνος που τον κρατάει προσγειωμένο και προσηλωμένο στο όραμά του.

«Οι οπαδοί είναι πάντα τόσο καλοί μαζί μου όταν τους βλέπω, όχι μόνο μετά τα παιχνίδια αλλά και όταν με συναντούν μέσα την εβδομάδα, με τον τρόπο που με σταματούν και μου μιλούν. Είναι τρελός ο τρόπος που φωνάζουν το όνομά μου!».

 

 

Πρότυπο και έμπνευση για τον ταλαντούχο πιτσιρικά αποτελεί ο Ρις Τζέιμς, τον οποίο ενδέχεται να ανταγωνιστεί στη θέση του δεξιού μπακ σε περίπτωση που επιστρέψει στο Δυτικό Λονδίνο. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ευρώπης, σε περίπτωση που θέλουν να φέρουν πίσω τον πιτσιρικά, θα πρέπει να βγάλουν από τα ταμεία του περίπου 42 εκατ.ευρώ, όπως ορίζονται από την ρήτρα επιστροφής που όμως θα ενεργοποιηθεί από το 2023 και μετά!

 

 

Ταυτόχρονα, αυτό το διάστημα προετοιμάζεται και για τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Αγγλίας Κ-21 για τα προκριματικά του Euro 2023, στοχεύοντας στο να καθιερωθεί στο δεξί άκρο της άμυνα των Τριών Λιονταριών.

«Όταν κάτι το ονειρεύεσαι από μικρό παιδί και συμβαίνει στην πραγματικότητα, θέλεις απλώς να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία και με τα δύο χέρια. Αυτό με εκφράζει να πιστεύω ότι το έχω κάνει»

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News