ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΤΟ ΠΙΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ 1958

Με το πιο νεανικό σύνολο που έχει παραουσιάσει η Αγγλία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο μετά το Μουντιάλ του 1958, θα αγωνιστούν στο φετινό Euro τα «τρία λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

Η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών!

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την πρόθεση του να παρουσιάσει ένα φρέσκο σύνολο με αστείρευτο ταλέντο και ενθουσιασμό, παρά με κουρασμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεδομένων και των ειδικών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Ως εκ τούτου, τέθηκαν εκτός πλάνων του Ομοσπονδιακού προπονητή, οι Τζέσι Λίνγκαρντ, Γουορντ Πράους, αλλά και ο τραυματίας Γκρίνγκουντ, ενώ την κλήση τους απέσπασαν οι νεαροί Μπέλιγχαμ, ο οποίος είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής του EURO (17 ετών), ο Φόντεν της Μάνστεστερ Σίτι (21 ετών) , ο Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ (19 ετών), ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι, Μέϊσον Μάουντ, ο Σάντσο, ο Ντέκλαν Ράις και ο Μπεν Γουάιτ.

Συγκεκριμένα, ο Σάουθγκεϊτ έχει στα χέρια του ένα σύνολο που ο μέσος όρος ηλικίας φτάνει στα 25 έτη και τις 117 ημέρες και λαμβάνοντας υπόψιν την ημερομηνία έναρξης των μεγάλων διοργανώσεων όπου συμμετέχουν τα «τρία λιοντάρια», είναι η νεαρότερη Αγγλία των τελευταία 63 ετών!

Η επόμενη πιο νεανική αποστολή των Άγγλων ήταν στο Μουντιάλ του 1958, όταν τότε ο μέσος όρος ηλικίας ήταν στα 25 έτη και τις 109 ημέρες…

 

Αναλυτικά το ρόστερ των «Λιονταριών»:

Τερματοφύλακες: Ντιν Χέντερσον (Μαν. Γιουνάιτεντ), Τζόνστοουν (Γουέστ Μπρομ), Πίκφορντ (Έβερτον)

Αμυντικοί: Κάιλ Γουόκερ (Μαν. Σίτι), Κόνορ Κόαντι (Γουλβς), Τζον Στόουνς (Μαν. Σίτι), Χάρι Μαγκουάιρ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Μινγκς (Άστον Βίλα), Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Ρις Τζέιμς (Τσέλσι), Τρίπιερ (Ατλέτικο Μαδρίτης) Λουκ Σο (Μαν. Γιουνάιτεντ), Τσίλγουελ (Τσέλσι)

Μέσοι: Φιλ Φόντεν (Μαν. Σίτι), Τζακ Γκρίλις (Άστον Βίλα), Κάλβιν Φίλιπς (Λιντς), Μέισον Μάουντ (Τσέλσι), Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ), Ντέκλαν Ράις (Γουέστ Χαμ), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Σάντσο (Ντόρμουντ), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ)

Επιθετικοί: Ράσφορντ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Στέρλινγκ (Μαν. Σίτι), Κέιν (Τότεναμ), Κάλβερτ-Λιούιν (Έβερτον)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News