ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι ηγέτες του τον κάνουν μία σπουδαία ομάδα

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Καζάν με τους Βεζένκοφ και Σλούκα να δείχνουν τον δρόμο και τους φίλους των Πειραιωτών να συνεχίζουν να… ονειρεύονται!

Με το πέρας των πρώτων 13ων αγωνιστικών ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ρεκόρ 9-4, έχει κρατήσει το ΣΕΦ αλώβητο σε 7 παιχνίδια και πλέον μετρά και δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Όχι σε οποιεσδήποτε έδρες, αλλά σε αυτήν την Αρμάνι που έχει στόχο να επιστρέψει στο Final-4 και στο Καζάν απέναντι στην Ούνικς που μετρούσε 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια.

Νίκες που έχουν έρθει με διαφορετικό τρόπο, αλλά με σταθερές τις οποίες δεν μπορεί κανείς να αμελήσει. Τα 18 εύστοχα τρίποντα του Μιλάνου, έγιναν 9/37, όμως όταν χρειάστηκε ένα μεγάλο τέτοιο στην παράταση ο Βεζένκοφ δεν έχασε την ευκαιρία. Παρότι δίστασε σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο από όσο θα έπρεπε για τα δεδομένα του, κάτι που συνηθίζει τελευταία, έχει ολοκληρώσει με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα. Η πολυσύνθετη συνεισφορά του δεν περιορίζεται μόνο στο μακρινό σουτ, αφού από την αρχή της σεζόν βάζει την μπάλα στο παρκέ, επιτίθεται στο close out και η άμυνά του στις αλλαγές είναι άνω του μετρίου.

Το ξέσπασμα του Κάνααν στο 3ο δεκάλεπτο χρειαζόταν κάποια απάντηση, με τον Σλούκα να αναλαμβάνει να τη δώσει, έχοντας 5 σερί πόντους στο 4ο. Ήταν αυτός που έβαλε και τις βάσεις για να ορθοποδήσει ο Ολυμπιακός και να ελέγξει τον ρυθμό μετά το αρχικό 20-15, αναλαμβάνοντας την μπαγκέτα της οργάνωσης, με τον Ντόρσεϊ -αν και άστοχο- στο πλευρό του.

Με το πατούσε στο παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν διαφορετική ομάδα, παρότι ο Γουόκαπ όχι απλά δεν υστέρησε, αλλά είχε και μία πολύ γεμάτη στατιστική με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ στα 18:12 που αγωνίστηκε. Αν δεν τον σταματούσε ο εκπληκτικός αμυντικός που λέγεται Τζον Μπράουν, θα έβρισκε και καλάθι νίκης πριν το έξτρα πεντάλεπτο, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί το σουτ στο φινάλε είναι πάντοτε ο ορισμός του 50-50!

Σπανούλης δεν υπάρχει, όχι απλά για το… παραδοσιακό του τελευταίο σουτ, αλλά ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο ηγέτες που αποτελούν τη βάση του και τον οδηγούν εκ του ασφαλούς. Οι Πειραιώτες λειτουργούν ως πραγματική ομάδα, με 10 από τους 11 (πλην Έισι που έπαιξε 15’’) που πάτησαν παρκέ να σκοράρουν.

Ως πραγματική ομάδα που μετρά 26 ασίστ, δε διστάζει να περάσει από μία έδρα που ο αντίπαλος μετρά 10/25 τρίποντα. Ως τέτοια ομάδα θα συνεχίσει να πορεύεται, με τις σταθερές του, τον Μουσταφά Φαλ που αν και δεν ξεκίνησε καλά ήρθε στο φινάλε να τελειώσει τις μπάλες που πήρε. Με τον Λαρεντζάκη να κερδίζει όλες τις hustle μονομαχίες στο παρκέ, ακόμα και αν απέναντί του έχει τον Χεζόνια.

Ως τέτοια θα ονειρεύεται όλο και περισσότερα, όσο διατηρείται στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News