ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ: Όλα τα μυστικά του deal επιστροφής στον Ολυμπιακό

Το τηλεφώνημα στις αρχές Δεκέμβρη, η φθορά της Νάπολι και η σημαντική… έκπτωση στις αποδοχές του.

Ήταν αρχές Δεκέμβρη όταν ο Κώστας Μανωλάς πήρε απόφαση για τη νέα, μεγάλη και πιο έντονη, προσπάθεια επιστροφής στον Ολυμπιακό. Και το καλοκαίρι το ήθελε και το προσπάθησαν οι ερυθρόλευκοι αλλά δεν υπήρξαν μεγάλα περιθώρια για να βρεθεί η χρυσή τομή αφού τότε η Νάπολι ήταν πιο ανένδοτη. Οι δύο πλευρές, παρά τα όσα αντίθετα γράφτηκαν, δεν συμφώνησαν ποτέ, ούτε καν έφτασαν πολύ κοντά. Γι’ αυτό και είχαν προκύψει αιχμηρές διαψεύσεις των Πειραιωτών.

Τώρα ωστόσο η κατάσταση ήταν διαφορετική. Ο Μανωλάς πόνταρε και στην ψυχολογική… φθορά της ιταλικής ομάδας. Είναι φθορά για ένα κλαμπ να πληρώνει 4 εκατ.ευρώ καθαρά έναν ποδοσφαιριστή και να ξέρει ότι η ψυχή και το μυαλό του είναι αλλούΑρχές Δεκέμβρη λοιπόν το τηλεφώνημα του 30χρονου στόπερ προς τον Ολυμπιακό (προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη δηλαδή που ήταν εκείνος που διέκρινε πρώτος ότι το ταλέντο του είναι για πολύ ψηλά και έκανε το κόλπο παίρνοντάς τον από την ΑΕΚ) ήταν σαφές: πάμε να προσπαθήσουμε να το κάνουμε τώρα; Αφού πήρε το ΟΚ του Ολυμπιακού ο Κώστας έκανε ραντεβού με τη διοίκηση της Νάπολι για να πει αυτό που αποκαλύψαμε στη SportDay στις 5 Δεκέμβρη: Γυρίζω τώρα στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά τους έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων. Είχε πάρει την απόφασή του. Δεν ήθελε άλλη «δόση» Νάπολι, ούτε Ιταλίας, ούτε γενικώς εξωτερικού. Ήθελε Ελλάδα και Ολυμπιακό, τελεία. Όπως ήταν φυσικό κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις των Ναπολιτάνων που πλέον ήταν ανοιχτοί να συζητήσουν σε πιο ρεαλιστικές οικονομικά βάσεις. Άμεσα άρχισαν οι συζητήσεις και άμεσα κατατέθηκε πρόταση από πλευράς πρωταθλητών Ελλάδας. Ήταν τόσο… ώριμη γι’ αυτή την εξέλιξη η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί που λέγεται ότι οι Ιταλοί είπαν ουσιαστικά ναι από την πρώτη στιγμή.

Για τα ακριβή ποσά δεν μίλησε καμία από τις πλευρές, ωστόσο ιταλικές πηγές αναφέρουν ότι η Νάπολι έβαλε στο ταμείο της 3,5 εκατ.ευρώ για να πει το «ναι» στην πώληση του παίκτη στον Ολυμπιακό και ο Μανωλάς θα παίρνει ένα ποσό που ξεπερνάει το 1,5 εκατ.ευρώ καθαρά (χωρίς μπόνους δηλαδή που θα αυξήσουν στα 2 εκατ. την αμοιβή) για συμβόλαιο διάρκειας μισής (της τρέχουσας) συν άλλες τρεις σεζόν. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι ο Κώστας έκανε σημαντική… έκπτωση στις απολαβές του για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Κάτι λιγότερο από τα μισά θα παίρνει για κάθε χρόνο από ‘δω και στο εξής αλλά δεν τον νοιάζει πια. Τον ένοιαζε να βρίσκεται κάπου που αισθάνεται «σα στο σπίτι». Και ο Ολυμπιακός για ‘κείνον αυτό ακριβώς είναι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News