ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ: Ξέρω τι έκανες στο πρώτο σου ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό! (Vid)

Προ ημερών ο Κώστας Μανωλάς έκανε αυτό που ήθελε, γύρισε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό αφήνοντας τη Serie A και το μεγάλο του συμβόλαιο με τη Νάπολι!

Το έλεγε καιρό πως θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα χρώματα. Οι συνθήκες όμως δεν ήταν οι ιδανικές γιατί και η Νάπολι δεν ήθελε να αφήσει έτσι τον Έλληνα αμυντικό, για τον οποίο είχε δαπανήσει αρκετά χρήματα να τον πάρει από τη Ρόμα και του είχε προσφέρει ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Τελικά ο Ολυμπιακός μαζί με τον Κώστα Μανωλά τα κατάφεραν, η Νάπολι είπε το «ναι» και μέσα σε λίγες ημέρες τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Ο Μανωλάς έφυγε από την Ιταλία, έφτασε στην Ελλάδα, πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αφού γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων», έδωσε το «παρών» στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Βάζοντας έτσι την υπογραφή του και σε αυτό που ήθελε ο ίδιος να κάνει, να γυρίσει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό…

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Δεκεμβρίου και ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε συγκεκριμένα: «H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με την SSC Napoli για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά. Η μεταγραφή του ποδοσφαιριστή θα υλοποιηθεί με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου».

Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου του νέου χρόνου πλέον, 2022, ο Κώστας Μανωλάς μπαίνει και για πρώτη φορά στην αποστολή επίσημου αγώνα. Θα είναι μαζί με τους Πειραιώτες στη Ριζούπολη και ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για το ντεμπούτο του!

Και το πρώτο του «ερυθρόλευκο» ντεμπούτο, εκτός έδρας ήταν…

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που θα… ντεμπουτάρει στα ερυθρόλευκα χρώματα. Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του Μανωλά στον Ολυμπιακό. Η πρώτη του ήταν το 2021.

Στις 3 Ιουλίου του 2012 ο Ολυμπιακός είχε ανακοινώσει: «Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κώστα Μανωλά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Τότε όμως ήταν καλοκαίρι και είχε το χρόνο να λάβει κανονικά μέρος και στην προετοιμασία των Πειραιωτών. Είχε πάει στην Αυστρία εκεί όπου έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στις 14 Ιουλίου απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας, παίζοντας ως βασικός για ένα ημίχρονο.

Το επίσημο ντεμπούτο του δεν ήρθε αμέσως. Στο πρώτο ματς πρωταθλήματος με τη Βέροια ήταν εκτός αποστολής, με το Λεβαδειακό στον πάγκο και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, εκτός έδρας, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ του έδωσε φανέλα βασικού, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2012.

Ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Μανωλά νίκησε με 2-1, χάρη σε γκολ των Μήτρογλου-Τζιμπούρ. Τι έκανε ο Έλληνας αμυντικός;

Έπαιξε βασικός δίπλα στο Δημήτρη Σιόβα, αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και στο 76ο λεπτό αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

Μάλιστα λίγο έλειψε να βάλει στο ντεμπούτο του και το πρώτο του γκολ, όταν στο 39′ ο Ιμπαγάσα «γέμισε» από εκτέλεση φάουλ, ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά και είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι!

 

Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012, ο Ζαρντίμ έδωσε στον Μανωλά την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό και στους ομίλους του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τη Σάλκε στο Καραϊσκάκη με τον Μανωλά να είναι βασικός και τους Πειραιώτες να γνωρίζουν την ήττα με 2-1.

Ο Μανωλάς με δίδυμο τον Κοντρέρας, στο 61′ «είδε» την κίτρινη κάρτα σε φάση στην οποία έκανε πέναλτι στον Χούντελαρ το οποίο όμως έπιασε ο Μέγιερι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News