Λευτέρης Αυγενάκης: «Να περιορίσουμε τα περιστατικά βίας, υπάρχει αγωνία στις ομάδες»
Λευτέρης Αυγενάκης: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνάντηση στο γραφείο του με τους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ και συζήτησαν για την βία αλλά και την χρηματοδότηση των ομάδων από το στοίχημα.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του με τους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ και συζήτησαν για την βία αλλά και την χρηματοδότηση των ομάδων από το στοίχημα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (8/2) με τους εκπροσώπους των τεσσάρων Λιγκών (Super League 1 – Γιώργος Μποροβήλος, Super League 2 – Λεωνίδας Λεουτσάκος, ΕΣΑΚΕ – Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ΕΣΑΠ – Παντελής Ταρνατώρος), με τον Λευτέρη Αυγενάκη να μιλά για όλα όσα συζητήθηκαν.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη:
«Ανταλλάξαμε απόψεις. Έχουν εμπειρία και γνώση και ειδικά οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Μιλάμε για την αυστηροποίηση στο πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων και την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα για να περιορίσουμε σε μέγιστο βαθμό τα περιστατικά βίας.
Θυμίζω πως η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών κατάφερε και λειτουργεί ο μηχανισμός ενίσχυσης. Έχουν εισπράξει ήδη το ποσό των 31 εκατομμυρίων οι επαγγελματικές ομάδες. Και άλλα 31+13.5 εκατ. στις αρχές του 2021 που έχει πάρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας σε 2,5 με 3 μήνες από τώρα με το Υπουργείο Οικονομικών. Θα υπάρξουν και μερικές βελτιώσεις στο σύστημα. Και αυτό ώστε να έχουμε επίσημη ενημέρωση για το πως πάει το σύστημα αυτό και για να έχουμε επίσημες ενημερώσεις. Θυμίζω τις μειώσεις ΦΠΑ σε εισιτήρια και συμβόλαια.
Στόχος είναι η ύπαρξη σε ετήσια βάση μίας σταθερής χρηματοδότησης. Το ευχάριστο είναι πως ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί. Καταλαβαίνω την αγωνία και τα προβλήματά τους με τον μειωμένο αριθμό φιλάθλων στις κερκίδες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για να μιλήσουμε με πιο συγκεκριμένα νούμερα».
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ιμανόλ Αλγουαθίλ: Αυτό είναι το πλάνο του για τη Ρεν
- ΑΕΚ Παρασκήνιο: «Σκασμένος» ο Ηλιόπουλος!
- Κριστιάνο Ρονάλντο Τζούνιορ: Το πρώτο μεγάλο βήμα με την εθνική Πορτογαλίας – Κλήθηκε στην Κ17!
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τιμά τη μνήμη του πατέρα του: Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο Κέντρο STEM «Miltiadis Marinakis» στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης
- Περνάτε με το αυτοκίνητο μέσα από λακκούβα και βρέχετε πεζό; Το πρόστιμο που σας περιμένει
