Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ζει και αναπνέει για τέτοια παιχνίδια και το ξέρει!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει δύο δρόμους απόψε. Είτε θα κατακτήσει την κούπα και θα είναι καβάλα στο άλογο μέχρι τους τελικούς είτε θα χάσει και θα βυθιστεί εκ νέου στην απογοήτευσή του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μαρίνος Πρίντεζης

Ο τελικός είναι τελικός. Το αναφέρει η ίδια η λέξη. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξέρει από τελικούς, ξέρει να οχυρώνεται. Όμως ξέρει το πως θα διαχειριστεί το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι ποιοτικά καλύτερος;

Ο Ολυμπιακός έχει 55% για να χαμογελάσει έναντι 45% του Παναθηναϊκού

Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω και τους δύο ημιτελικούς που είχαν μια μπόλικη δόση σασπένς χωρίς ωστόσο να πιστεύω πως θα γίνει η έκπληξη είτε από τον Προμηθέα είτε από την ΑΕΚ. Ηδη έχω διαγράψει από τη μνήμη μου τα όσα… κακώς κείμενα είδα από τους «πράσινους» στο πρώτο ημίχρονο και αντίστοιχα τα όσα λάθη έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Θεωρώ πως είχαν περισσότερο το μυαλό τους στον τελικό και το πώς θα μπορέσουν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, παρά στους ημιτελικούς. Κατά συνέπεια ό,τι είδατε από τους δύο «αιωνίους» το βράδυ της Παρασκευής, παρακαλώ να το ξεχάσετε. Πάμε στα του Παναθηναϊκού. Όπως και ο Ολυμπιακός, έτσι και οι «πράσινοι» κράτησαν χαμηλούς τόνους χωρίς φυσικά βαρύγδουπες δηλώσεις. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 55% ποσοστό να νικήσουν σε σχέση με το 45% του Παναθηναϊκού. Λόγω περισσότερων λύσεων σε όλες τις θέσεις και φυσικά λόγω των περισσότερων έμπειρων παικτών τους.

Η ατάκα του Νεμάνια Νέντοβιτς πρέπει να αποτελέσει τον «οδηγό» προς όλους

Συμφωνώ απόλυτα πως σε μια σειρά αγώνων, ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες να ορίσει τη μοίρα τους. Συμφωνώ πως σε ένα ματς, σε έναν τελικό όλα γίνονται. Όμως δεν γίνονται με ένα μαγικό ραβδάκι. Χρειάζεται συνέπεια και κυρίως πνευματική προετοιμασία. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είπε κάτι πολύ σημαντικό. «Ζεις για αυτά τα ματς, παίζεις μπάσκετ για αυτό». Εκεί είναι το «κλειδί» της όλης ιστορίας για τους «πράσινους». Η ατάκα ενός παίκτη που ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά τι σημαίνει τα ματς που κρίνουν κούπες μιας χρονιάς και ας μην γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ένας τελικός «αιωνίων» που κρίνει κούπα. Προφανώς ο Διαμαντίδης με τον Αλβέρτη θα έδωσαν τις συμβουλές τους στους παίκτες τους. Καλό και ωραίο αυτό που αναφέρουμε πολλές φορές πως ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο για να μαγνητίζει τίτλους, αλλά θα πρέπει να φερθεί έξυπνα. Μόνο με την φανέλα και το DNA σε αυτά τα ματς, δεν κάνεις τίποτα. Αν ζεις και αναπνέεις για αυτά, τότε απλά βρίσκεις τον σωστό τρόπο για να το αποδείξεις.

Όλα είναι θέμα σωστής διαχείρισης, πνευματικής προετοιμασίας και καθαρού μυαλού

Ας μην κρυβόμαστε. Δεν υπάρχει το… δεν πειράζει, αν χάσει την κούπα ο Παναθηναϊκός. Φυσικά και πειράζει, φυσικά και υπάρχει πίεση. Αφού έτσι έχει μάθει τον κόσμο της η ομάδα. Προφανώς και δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά όλα είναι θέμα σωστής διαχείρισης, πνευματικής προετοιμασίας και καθαρού μυαλού. Από τον κόουτς Πρίφτη μέχρι και τον φροντιστή της ομάδας Πάρη Δερμάνη. Η τακτική και το σωστό διάβασμα μπορούν να πάνε περίπατο, αν αντί να σε «εγκλωβίσει» ο αντίπαλος, έχεις πρώτα «εγκλωβιστεί» από τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού ξέρει καλά πως το προβάδισμα το έχουν οι «ερυθρόλευκοι». Όχι δεν είναι θέμα αποφόρτισης, αλλά οι εικόνες στην Ευρωλίγκα και η φετινή πορεία των ομάδων είναι ο καθρέφτης τους. Ο Ολυμπιακός έχει χημεία και ομοιογένεια, ο Παναθηναϊκός ακόμα την ψάχνει. Αντί επιλόγου, οι «πράσινοι» ξέρουν καλά πως αν πραγματικά δείξουν πως ζουν και αναπνέουν για αυτά τα παιχνίδια τότε έχουν πιθανότητες να είναι καβάλα στο άλογο μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Υ.Γ: Επειδή το ελληνικό μπάσκετ είχε ξεχάσει τι σημαίνει τελικός «αιωνίων», εύχομαι να αποχαιρετήσουμε το πανέμορφο Ηράκλειο με ένα ματς που θα είναι αντάξιο των δύο ομάδων.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News