ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Στη Θεσσαλονίκη για προετοιμασία η εθνική νεανίδων του Ισραήλ

Στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του εθνικού γυμναστηρίου Μίκρας θα κάνει κοινές προπονήσεις με τις αθλήτριες του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων της Βόρειας Ελλάδας.

Οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας έχουν μία ξεχωριστή παρουσία αυτές τις ημέρες. Από την Παρασκευή προπονείται εκεί η εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής νεανίδων του Ισραήλ, η οποία επέλεξε να κάνει την προετοιμασία της στη Θεσσαλονίκη έως τις 8 Ιουλίου και να δουλέψει μαζί με τις Ελληνίδες αθλήτριες του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων της Βόρειας Ελλάδας.
 
Η επίσκεψη της 15μελούς ισραηλινής αποστολής αποτελεί άλλη μία επιβεβαίωση της διεθνούς φήμης αλλά και των τεράστιων ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης», η οποία μπορεί να αποτελέσει το κορυφαίο προπονητικό κέντρο ενόργανης στην Ευρώπη και να προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος ξένων αποστολών, εφόσον γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στον εξοπλισμό και στο σύστημα ψύξης-θέρμανσης του σταδίου, όπως έχει επισημάνει η ΕΓΟ.
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι 10 Ισραηλινές αθλήτριες και οι συνοδοί τους θα συνδυάσουν τις προπονήσεις με στιγμές χαλάρωσης σε κοντινές παραλίες, ξεκινώντας σταδιακά την προετοιμασία τους για τις διοργανώσεις του δεύτερου εξαμήνου της σεζόν. Μέσα από τις κοινές προπονήσεις με τις αθλήτριες της ισραηλινής ομάδας θα βγουν ωφελημένες φυσικά και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων της Θεσσαλονίκης.
 
«Αποδεχθήκαμε με χαρά το αίτημα της εθνικής ομάδας του Ισραήλ να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δεδομένο ότι θα τηρηθούν στο έπακρο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια όλων των αθλητριών που χρησιμοποιούν τη Μίκρα για τις προπονήσεις τους. Παρότι είναι γνωστές οι ελλείψεις της αίθουσας ‘Ι. Μελισσανίδης’, τις οποίες η Ε.Γ.Ο. έχει επισημάνει στους αρμόδιους φορείς, θα προσπαθήσουμε να φανούμε οι καλύτεροι οικοδεσπότες. Εκτός των άλλων, φροντίσαμε ώστε οι επισκέπτες μας να περιηγηθούν στη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας τη διαδρομή της Πολιτιστικής Γραμμής, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης», τόνισε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης, Αβραάμ Σαπρανίδης, ο οποίος πρόσθεσε:
 
«Αυτή η εβδομάδα κοινής προετοιμασίας θα είναι μία ωφέλιμη εμπειρία για τις αθλήτριες και των δύο χωρών. Τέτοιες δράσεις δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά ώστε να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, ενώ εξίσου σημαντική είναι η ανταλλαγή τεχνικών απόψεων για τους προπονητές. Αυτή η ενεργοποίηση των αθλητριών μας αποκτά μεγαλύτερη αξία, εάν σκεφτούμε ότι σε δύο εβδομάδες θα ακολουθήσει στο ίδιο στάδιο η συμμετοχή τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης, όπου θα θελήσουν να δείξουν τα αποτελέσματα της δουλειάς των τελευταίων μηνών. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία και τις δυνατότητες να υποδεχόμαστε ακόμα περισσότερες ξένες αποστολές στη Θεσσαλονίκη».
 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News