Super League: Το +6 του Άρη σφίγγει τη θηλιά της Ευρώπης για την ΑΕΚ

Η δικαίωση του Άρη στο CAS για την υπόθεση Λάσκοφ αλλάζει άρδην τα δεδομένα όχι μόνο σε ότι αφορά τη χαρτογράφηση των φετινών πλέι οφ (όπου πλέον παραμένει μόλις μία θέση ανοιχτή, την οποία θα διεκδικήσουν την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ), αλλά κυρίως σε ότι αφορά τα δύο από τα τρία ελληνικά εισιτήρια για το Conference League της επόμενης σεζόν.

Την Κυριακή 27/2 το sportday.gr είχε εξηγήσει αναλυτικά πόσο πολύ επηρεάζει ενδεχόμενη επιστροφή βαθμών των «κίτρινων» όχι μόνο τη δική τους μοίρα στο πρωτάθλημα, αλλά και αυτή της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Πλέον μιλάμε για μια ολομέτωπη μονομαχία ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκού για την έξοδο στην Ευρώπη, με την «Ένωση» να βρίσκεται στη χειρότερη θέση από τους τρεις μνηστήρες της ευρωπαϊκής εξόδου.

Αυτή τη στιγμή στο βαθμολογικό πίνακα, ο Άρης προσπέρασε τον Παναθηναϊκό φτάνοντας στους 42 βαθμούς και έφτασε την ΑΕΚ σε απόσταση βολής ενός πόντου (42 έναντι 43). Οι τρεις ομάδες δηλαδή βρίσκονται σε απόσταση 4 βαθμών, η οποία μπορεί να φτάσει το μέγιστο τους 7 (αν η ΑΕΚ κερδίσει τελευταία αγωνιστική τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός ηττηθεί στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο).

Ο αναγεννημένος Άρης του Μπούργος και του +6

Με την ψυχολογία στα ύψη από την επιστροφή των βαθμών και τον αέρα που έχει φέρει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η έλευση του Χερμάν Μπούργος, ο αναγεννημένος Άρης θα μπει στη μάχη των πλέι οφ με τις πλέον ιδανικές συνθήκες που θα οραματιζόταν και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός του μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος με τον αήττητο Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπει στη μάχη της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και την ομάδα σε αγωνιστική τροχιά ανόδου.

Το… δίπορτο του Παναθηναϊκού

Το +6 δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό και το έργο του Παναθηναϊκού, στην προσπάθεια του «τριφυλλιού» για επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να ξεκινήσουν τη μάχη των πλέι οφ από την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο σε αντίθεση με ΑΕΚ και Άρη η ομάδα του Γιοβάνοβιτς διαθέτει και τη… δεύτερη ευκαιρία του Κυπέλλου. Απέναντι στην παραπαίουσα Λαμία, ο Παναθηναϊκός μοιάζει με το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να βρεθεί στον τελικό της 21ης Μάϊου και εκεί θα έχει ενενήντα λεπτά μπροστά του (απέναντι είτε σε Ολυμπιακό, είτε σε ΠΑΟΚ) να κατακτήσει το τρόπαιο και να σφραγίσει την έξοδό του στο Conference League, ακόμη κι αν έχει τερματίσει πέμπτος στο τέλος των πλέι οφ.

Η κατρακύλα της ΑΕΚ και η… θηλιά που σφίγγει

Η ομάδα που ξαφνικά μοιάζει να εισέρχεται στην πιο δυσχερή θέση από τους διεκδικητές της ευρωπαϊκής εξόδου είναι η ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ με χτυπητά αγωνιστικά προβλήματα, με ψυχολογία στα Τάρταρα, με υπηρεσιακό προπονητή, με την εσωστρέφεια να χτυπάει… κόκκινο και με την ομάδα να βρίσκεται στη δίνη μεγάλης αγωνιστικής – και όχι μόνο – κρίσης, η έξοδος στην Ευρώπη (που στο ξεκίνημα του 2022 έμοιαζε κάτι παραπάνω από βέβαιη) τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, η δικαίωση του Άρη στο CAS σφίγγει πλέον τη θηλιά στο λαιμό της ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων και απειλεί να μετατρέψει τη σεζόν σε ένα τεράστιο πισωγύρισμα, λίγους μήνες πριν την ιστορική επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το σίγουρο είναι ότι τα φετινά πλέι οφ της Super League δεν θα έχουν για τρίτη διαδοχική χρονιά κανένα ενδιαφέρον σε ότι αφορά τη μάχη για την ανάδειξη του πρωταθλητή, δεδομένα όμως, μόλις… πήραν φωτιά για τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Conference League της ερχόμενης περιόδου.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News