Ατλέτικο Μαδρίτης: Τη δυσκολεύουν οι «μικροί» της La Liga

Ατλέτικο Μαδρίτης: Οι «ροχιμπλάνκος» δυσκολεύονται κόντρα στις 5 τελευταίες ομάδες της φετινής La Liga έχοντας μόνο 1 νίκη σε 6 ματς.

Απέναντι στις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους, οι παίκτες του Ντιέγο Σιμεόνε μετρούν μόλις μία νίκη, κόντρα στην Κάντιθ, την οποία υποδέχονται στο εναρκτήριο ματς της 28ης αγωνιστικής.

Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λεβάντε η Ατλέτικο Μαδρίτης μετράει 3 συνεχόμενες νίκες (με Οσασούνα, Θέλτα και Μπέτις), ενώ σ’ αυτά τα ματς έχει βρει δίχτυα 8 φορές και έχει δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις 1 φορά. Τώρα για να συνεχίσει το σερί της, πρέπει από την πλευρά της να πάρει καλύτερα αποτελέσματα από τις ομάδες που βρίσκονται στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η μοναδική νίκη στην Ανδαλουσία

Από αυτές τις ομάδες λοιπόν η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει νικήσει μόνο στην έδρα της Κάντιθ με σκορ 4-1 στις 28 Νοεμβρίου του 2021. Έχει ηττηθεί από τη Λεβάντε και από τη Μαγιόρκα εντός έδρας και έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τα εκτός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους την Αλαβές και τη Γρανάδα, ενώ έχει φέρει ισοπαλία στην έδρα της Λεβάντε.

Σε επίπεδο συγκομιδής από τους 18 βαθμούς που έχει διεκδικήσει η Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες, έχει πάρει μόνο τους τέσσερις. Είναι αυτές οι απώλειες που έχουν αναγκάσει τους πρωταθλητές Ισπανίας να δίνουν «μάχη» για την τετράδα και την έξοδο στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πρόβλημα και όταν παίρνει το προβάδισμα

Στις 3 από τις 6 προαναφερθείσες αναμετρήσεις οι «ροχιμπλάνκος» έχουν ανοίξει το σκορ. Ωστόσο το δεδομένο αυτό δεν τους είχε εξασφαλίσει και πάρα πολλά, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. Στην έδρα της Λεβάντε είχε πετύχει πρώτος γκολ ο Αντουάν Γκριζμάν, στο «Νουέβο Λος Κάρμενες» με τη Γρανάδα ο Ζοάο Φέλιξ είχε σκοράρει σχεδόν στο δίλεπτο και στις Βαλεαρίδες Νήσους με τη Μαγιόρκα ήταν ο Κούνια που είχε βρει δίχτυα. Τι είχε καταφέρει να πάρει από αυτά τα τρία ματς η Ατλέτικο Μαδρίτης; Μόλις ένα βαθμό με τη Λεβάντε (2-2).

Η αντεπίθεση με την κλασική «συνταγή»

Είναι η ώρα για την Ατλέτικο Μαδρίτης να αρχίσει να παίρνει τους βαθμούς και με τις ομάδες από τα χαμηλά «στρώματα». Στα τρία προηγούμενα ματς πάντως έδειξε ότι βρίσκει σιγά σιγά το… DNA της στην άμυνα, αφού ο Γιαν Όμπλακ έχει μαζέψει μόλις μία φορά την μπάλα από τα δίχτυα του. Αυτό το στοιχείο είναι που θα δώσει επιπρόσθετη αξία στα γκολ, τα οποία έρχονται σιγά σιγά: 3 έχει πετύχει στο διάστημα αυτό ο Ζοάο Φέλιξ, 2 ο Λόντι και από ένα Σουάρες, Κορέα και Λεμάρ. Όπως λέει συχνά και ο Ντιέγο Σιμεόνε, το «κλειδί» είναι η σθεναρότητα και στις δύο περιοχές και σχετικά μ’ αυτό η ομάδα του βήμα βήμα φτιάχνει και πάλι την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-3: Τη νίκησε και την πέταξε από την τετράδα

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όταν οι οπαδοί της Μπέτις τραγούδησαν τον ύμνο της στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν»

ΟΣΑΣΟΥΝΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ MΑΔΡΙΤΗΣ 0-3: Πτήση τετράδας με πιλότους Φέλιξ και Σουάρες

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News