Ολυμπιακός: Ποιοι και πως θα μπουν στο «σταυρόλεξο» της... 16άδας;

Ο Μίτσελ επιμένει ότι σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν παίζουν 11, αλλά 16 ποδοσφαιριστές; Ποιοι είναι αυτοί μετά τα νέα πρόσωπα και τις αλλαγές του Δεκέμβρη; – Πως θα χωρέσει στο σχήμα Μαρσέλο, Χάμες, Φορτούνη, Μπίελ και ποιος θα είναι ο συνδετικός κρίκος;

Έχει πολύ… ψωμί η δουλειά του προπονητή. Ο κάθε ένας έχει το δικό του σκεπτικό, τη δική του φιλοσοφία, πολλές ιδέες που πρέπει να εφαρμοστούν όσο γίνεται περισσότερο και καλύτερα πάνω στο χορτάρι. Ο Μίτσελ ανήκει στην κατηγορία των «επιθετικών» κόουτς. Όχι μόνο επειδή έζησε σχεδόν όλη την ποδοσφαιρική του ζωή με το 8 της Ρεάλ Μαδρίτης στην πλάτη, αλλά κι επειδή με τα λόγια του μπορεί να απογειώσει τον κάθε παίκτη να μπει με φουλ αυτοπεποίθηση στο τερέν.

Από την πρώτη μέρα που επέστρεψε στα λημέρια μας ο Ισπανός τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει πως σε κάθε παιχνίδι δεν παίζουν μόνο οι ένδεκα που βρίσκονται στο αρχικό σχήμα, αλλά 16 ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβάνοντας και τους πέντε που μπορεί να «φέρει» από τον πάγκο. Κατά γενική ομολογία, ο Ολυμπιακός έχει φέτος ένα από τα πλουσιότερα ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας του, αν όχι το πλουσιότερο.

Τα ζητούμενο, λοιπόν, είναι να κολλήσουν σωστά τα πετράδια στο «στέμμα», ιδιαίτερα μετά τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα κι εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε την πίστη του κόουτς στον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Είχαμε αναφερθεί και παλιότερα, στο ότι πλέον είναι μια ενδεκάδα οι ενεργοί Έλληνες του ρόστερ, ενώ στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο έπαιξαν οι πέντε (Τζολάκης, Βρουσάι, Ρέτσος, Ντόι, Φορτούνης), όλοι τους βασικοί.

Πως άραγε θα γίνει η τελική επιλογή της τεχνικής ηγεσίας και ποιοι είναι εκείνοι που έχουν αποκτήσει προβάδισμα για τη 16άδα; Ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα, ο -αήττητος από την ημέρα που φόρεσε τα κόκκινα γάντια- Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι η βασική επιλογή. Στο δεξί άκρο της άμυνας, Βρουσάι και Ανδρούτσος θα μοιραστούν το χρόνο στο δεξί άκρο της άμυνας, μέχρι να έρθει ο Γενάρης για να ενεργοποιηθεί ο Ροντινέι. Άρα φτάνουμε στους τρεις. Δύο οι επιλογές για αριστερά, Μαρσέλο και Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο της άμυνας, την τριάδα των βασικών επιλογών αποτελούν τη δεδομένη στιγμή οι Ντόι, Ρέτσος, η νέα γενιά, παρέα με τον «καπετάνιο» Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ήδη φτάσαμε στους 8, με δεδομένο βέβαια, ότι σε κάθε ματς δεν θα παίζουν όλοι, αλλά οι πέντε εξ αυτών, ανάλογα με τις επιλογές, τις ανάγκες και τη διαθεσιμότητα. Στη μεσάια γραμμή, οι Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ, είναι ακλόνητοι, ο Κασάμι επέστρεψε με φόρα, ο Μπουχαλάκης αποτελεί πάντα σταθερή και αξιόπιστη επιλογή. Ιδιαίτερα τώρα που θα χρειαστεί κάποιος από τους μέσους να παίρνει μέτρα προς την πλευρά του Μαρσέλο για κάλυψη. Κι εδώ θα χρειαστεί κυρίως έναν αριστεροπόδαρος χαφ, για ευνόητους λόγους.

Για την τριάδα πίσω από τον φορ μπήκε σφήνα ο Φορτούνης, τον οποίο ο κόουτς χαρακτήρισε βασική επιλογή, ενώ είναι διαθέσιμοι οι Μπίελ, Χάμες, ο πάντα υπολογίσιμος Μασούρας, αλλά και ο Γκάρι Ροντρίγκες, όσο είναι υγιής.

Είκοσι βασικοί για… 16 θέσεις

Όσο για την επίθεση, Ελ Αραμπί και Μπακαμπού συναγωνίζονται καθημερινά για την κορυφή της επίθεσης. Αν αθροίσουμε αυτές τις επιλογές, θα φτάσουμε στον αριθμό 20, μαζί με τον Τζολάκη. Αυτοί είναι που θα βρίσκονται ως βασικές μονάδες στην αποστολή του κάθε αγώνα και θα παίζουν οι 16 ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Ακόμη κι έτσι, παίκτες όπως ο Μασούρας και ο Μπουχαλάκης θα πρέπει να δώσουν μάχη για να αυξήσουν τα λεπτά συμμετοχής, ο Σισέ με τον Μπα επίσης για την καρδιά της άμυνας, ο Αγκιμπού με τον Σαμασέκου, για μια θέση στη μεσαία γραμμή, καθώς και ο Τζος Μπόουλερ για τα «φτερά». Χωρίς να υπολογίζουμε πιθανή νέα προσθήκη…

Ακόμη κι έτσι, λοιπόν, το σταυρόλεξο της 16άδας, παραμένει για δυνατούς λύτες. Ο Μίτσελ, ωστόσο, είναι ένας από αυτούς…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News