Ντίνος Μήτογλου: Ο χρόνος που απομένει για να σώσει την καριέρα του

Είτε έπεσε θύμα πλάνης ή όχι, ο Ντίνος Μήτογλου θα έχει ακόμα μία ευκαιρία ώστε να πραγματώσει τις προσδοκίες που ο ίδιος έχει από τον εαυτό του.

Τα «θαυματουργά δισκία» της επιτήδειας γιατρού που συνελήφθη στην Αττική τον Νοέμβριο αναφέρονταν στη μήνυση που έκανε ο Ντίνος Μήτογλου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ο ίδιος ότι έπεσε θύμα πλάνης. Η πειθαρχική επιτροπή της FIBA αποφάσισε να κάνει… έκπτωση στην τιμωρία που είχε ήδη αποφασίσει να βάλει στον Έλληνα two-combo φόργουορντ: δηλαδή, 32 μήνες.

Από τη στιγμή που ο Μήτογλου βρισκόταν ήδη στα πιτς από τις 3 Μαρτίου του 2022, όταν, δηλαδή, έγινε γνωστό ότι βγήκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, σημαίνει ότι η ποινή, που θα ήταν τέσσερα χρόνια αν δεν αποφασιζόταν ότι όντως δεν συναίνεσε στην απαγορευμένη ουσία που χρησιμοποίησε υπό τη μορφή σκευασμάτων, λήγει τον Νοέμβριο του 2024.

Οι εφέσεις που κάνει, έχουν το νόημα της περαιτέρω μείωσης, στην πραγματικότητα να μπορέσει να γίνει διαθέσιμος για ομάδες της Euroleague από αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να επιστρέψει στη δράση μέσα στο 2023 ή, στη χειρότερη περίπτωση, στις αρχές του 2024. Ενδιαφερόμενοι ακούγεται πως είναι και ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός, από τον οποίο έφυγε για την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Έτορε Μεσίνα τον υπολόγιζε ως βασικό στέλεχος της ιταλικής ομάδας, αλλά η υπόθεση ντόπινγκ τον έκανε να διαρρήξει τα ιμάτιά του και να πει ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ανοχή σε τέτοια περιστατικά». Για το διεθνή φόργουορντ, η Ιταλία αποτελεί παρελθόν, αλλά όχι η καριέρα του.

Αν και δεν θεωρήθηκε ποτέ ένα από τα σπουδαία ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ υπό την έννοια του χαρίσματος, τουλάχιστον όχι όπως ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, για να δοθούν δύο κραυγαλέα παραδείγματα, ο Μήτογλου ήταν περίπτωση παίκτη που βελτιωνόταν αργά και σταθερά.

Δεν θα φορέσει τη γαλανόλευκη το καλοκαίρι του 2023 ο Ντίνος Μήτογλου

Ο πατέρας του, Δημήτρης Μήτογλου, ήταν ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας και ο αδελφός του, Γεράσιμος, βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ. Προτίμησε να πάει στο κολέγιο του Γουέικ Φόρεστ από τον Άρη, στον οποίο έπαιξε ως το 2017, προκειμένου να αποκτήσει ακαδημαϊκή γνώση.

Έπειτα, τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός, με τον οποίο κατέκτησε, εκτός των άλλων, τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, έως τον Ιούλιο του 2021, όταν και έφυγε για την Αρμάνι Μιλάνο. Η γενικότερη πορεία του και η ηπιότητα του χαρακτήρα του αναδεικνύουν ότι η πλάνη είναι πιθανό ενδεχόμενο.

Ο Μήτογλου φαίνεται να έχει την ικανότητα να προοδεύει. Ακόμα κι αν η έφεση δεν ρίξει το χρόνο ποινής και παρ’ ότι το σαββατικό του θα είναι τόσο μεγάλο που θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ, η ποινή δεν του στερεί τη δυνατότητα να συνεχίσει την καριέρα του στο υψηλότερο επίπεδο.

Δεν θα ήταν, άλλωστε, στα κιτάπια ομάδων που παίζουν στη Euroleague, αν δεν είχαν διαδεί την πιθανότητα επιστροφής σε μια ακμαία κατάσταση. Αν καταφέρει να σώσει το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης σεζόν, θα μπορεί να αφήσει πίσω του τις παρενέργειες της τιμωρίας πολύ γρηγορότερα. Ένας παίκτης οικονομικός με αξιόπιστο σουτ, που μπορεί να βοηθήσει στα δύο μέρη του παρκέ και τα 210 εκατοστά του σε συνδυασμό με την ευελιξία του να του επιτρέπουν να είναι επικίνδυνος στην περιφέρεια. Να προσφέρει πολύ ποιοτικά λεπτά συμμετοχής και να πρωταγωνιστήσει ξανά, συλλέγοντας μεγάλα παιχνίδια και διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο σε αυτά.

Ο Μήτογλου δεν είναι ένας βετεράνος που θα κόψει το μπάσκετ εξαιτίας της τιμωρίας. Έχει έναν Ρουβίκωνα να διαβεί, αλλά δεν είναι απίθανο η προπόνηση στο διάστημα εκτός δράσης να κάνει ευκολότερη την προσαρμογή του κατά την επιστροφή του, όταν αυτή γίνει.

Αλλά, προς Θεού, μακριά από θαυματουργά σκευάσματα. Είναι πασίδηλο ότι το θαύμα δεν σε προειδοποιεί για να έρθει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News