Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Οι αξέχαστες... ατάκες του «καβαλιέρε»

EUROKINISSI

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέρασε στην αθανασία κι η SportDay θυμάται κουβέντες του που τράβηξαν τα βλέμματα, για διάφορους λόγους… Διαβάστε στη SportDay της Τρίτης (13/06).

Εμβληματικός, όσο κι αμφιλεγόμενος. Πολλοί αγάπησαν και θεώρησαν ίνδαλμα τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, άλλοι απ’ τη μεριά τους τον μίσησαν. Πιθανότατα αμφότεροι είχαν τους λόγους τους. Από χθες, ο Καβαλιέρε δεν ζει πια ανάμεσά μας.

Ο άλλοτε πρωθυπουργός της Ιταλίας απεβίωσε λίγους μήνες πριν κλείσει τα 87 του χρόνια, έχοντας επηρεάσει στην ταραχώδη ζωή του τόσο την κουλτούρα της σύγχρονης εποχής στη χώρα, όσο, φυσικά και το ποδόσφαιρο. Το 1986 είχε αποκτήσει τη χιλιοταλαιπωρημένη, τότε, απ’ τα οικονομικά προβλήματα, Μίλαν κι έμεινε στην ηγεσία της έως το 2017, κατακτώντας τα πάντα σε τρεις δεκαετίες, ενώ το 2018 προχώρησε στην αγορά της Μόντσα, την οποία και οδήγησε αρκετά γρήγορα στη Σέριε Α.

Μέσα σε περίπου 37 χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα, ο Μπερλουσκόνι είπε, όπως συνήθιζε, πολλά. Μοιρασμένα κι αυτά, άλλα ωραία και άλλα όχι και τόσο…

«Ο Αντσελότι είναι ήδη αρκετά… στρουμπουλός»

Η σεζόν 2008-09 ήταν η τελευταία του Καρλέτο στη Μίλαν και μάλιστα είχε ξεκινήσει με ήττα, 2-1, απ’ την Μπολόνια. Ο Μπερλουσκόνι είχε ρίξει τους τόνους για πιθανή απόλυση λέγοντας πως «ο Αντσελότι είναι ήδη αρκετά στρουμπουλός, έχει φάει πολλά πανετόνε τα Χριστούγεννα. Μπορεί να φάει και φέτος».

«Οι σύζυγοι είναι συχνά σαν… capos»

‘Oποιος έχει δει ταινίες ή σειρές σχετικές με τη μαφία, γνωρίζει τον εν λόγω βαθμό στην ιεραρχία. Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, όταν ο Αντρέι Σεφτσένκο είχε πάει στην Τσέλσι από τη Μίλαν το 2006, ήταν για χατίρι της γυναίκας του. «Οι σύζυγοι συχνά είναι σαν… capos, δεν μπορείς να πεις όχι», η χαρακτηριστική ατάκα!

«Στο Μιλάνο, ο Μαραντόνα θα απέφευγε κάποια λάθη»

Τα πρώτα του χρόνια στο ιταλικό ποδόσφαιρο συνέπεσαν με τη μεγάλη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα, για τον οποίο ο Μπερλουσκόνι πίστευε ότι εάν έπαιζε στο πιο «πειθαρχημένο» Μιλάνο, θα είχε αποφύγει κάποιες κακοτοπιές. Θεωρούσε, πάντως, ότι ο Ντιεγκίτο ήταν σύμβολο του ιταλικού νότου και δεν γινόταν να αγοραστεί ή να μετακινηθεί…

«Θα σας φέρω ένα πούλμαν με ιερόδουλες»

Ίσως τη θυμάστε, ειπώθηκε μόλις πριν από λίγους μήνες. Ο Μπερλουσκόνι περίμενε τη νεοφώτιστη Μόντσα να κοντράρει τους μεγάλους της Σέριε Α. «Νικήστε μία εκ των Μίλαν, Γιουβέντους κλπ. και θα σας περιμένει πούλμαν με ιερόδουλες» είπε στους παίκτες, που εντέλει λύγισαν Γιουβέντους, Ιντερ, Νάπολι!

«Ένα σάπιο μήλο στα αποδυτήρια επηρεάζει κι άλλους»

Με την παραπάνω ατάκα, ο Καβαλιέρε απέκλειε την απόκτηση του Μπαλοτέλι πριν από μία δεκαετία. Εντέλει, ο Ιταλός φορ αποκτήθηκε από τους «ροσονέρι» και τα πήγε αρκετά καλά, μετρώντας 40 γκολ σε 54 συμμετοχές. Αργότερα, θα τον έφερνε και στη Μόντσα!

«Πιο διάσημη της Ιταλίας η Μίλαν, μετά την πίτσα και τη Μαφία»

Μέχρι το 1995, οι «ροσονέρι» είχαν γιγαντωθεί στα χέρια του Καβαλιέρε και σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν φτάσει σε άλλα επίπεδα φήμης. Τόσο υψηλά, που ήταν το τρίτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό στη λέξη Ιταλία. Μετά, τουλάχιστον, την πίτσα και τη μαφία…

Επιστολή να παίζει με δύο επιθετικούς

Αν περίμενε κανείς πως ο Μπερλουσκόνι δεν θα επενέβαινε στα αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας του, είναι μάλλον γελασμένος. Το έκανε, με τον τρόπο του. «Θα στείλω επιστολή, απ’ τη Δευτέρα, πως όποιος είναι προπονητής της Μίλαν, πρέπει να παίζει μίνιμουμ με δύο επιθετικούς» είχε πει την περίοδο που ο Κάρλο Αντσελότι έπαιζε με έναν φορ…

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News