Γιώργος Χελάκης: Ο Ολυμπιακός θα μπει... ζόρικα στις μεταγραφές

Μετρημένοι, σοβαροί και προσγειωμένοι. Με τους τρεις αυτούς προσδιορισμούς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τους Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ κατά την επίσημη παρουσίασή τους απ’ τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στη SportDay της Τετάρτης (28/06).

Χωρίς πομφόλυγες και λόγια εντυπωσιασμού, οι δυο τους επιχείρησαν να δώσουν το στίγμα της νέας εποχής στον Ολυμπιακό. Είναι σαφές ότι η νέα εποχή θα αρχίσει να διαμορφώνεται βήμα-βήμα και χωρίς βιασύνες.

Ο τεχνικός διευθυντής κι ο προπονητής αφού δήλωσαν ότι αισθάνονται ευτυχείς που δουλεύουν για τον Ολυμπιακό, επιχείρησαν με έναν τρόπο να μας γνωρίσουν με τη νέα πραγματικότητα στην ομάδα. Τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι, απ’ ό,τι καταλάβαμε, ο λεπτομερής σχεδιασμός κι η κομμάτι-κομμάτι υλοποίησή του.

Ας κρατήσουμε την παρατήρηση ότι οι καλύτερες μεταγραφές γίνονται προς το τέλος της περιόδου. Πρόκειται για κάτι που το ξέραμε κι είναι κάτι που ο Ολυμπιακός το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία στο παρελθόν. Την τελευταία φορά όμως κι ενώ είχε αρχίσει ήδη η αγωνιστική περίοδος, οι «ερυθρόλευκοι» υπό την πίεση των κακών αποτελεσμάτων προχώρησαν σε κινήσεις που τελικά αποδείχτηκαν άχρηστες έως κι επιζήμιες.

Στο χωριό μου υπάρχει μία παροιμία που λέει «κάνε με σόφο για να σε κάνω πλούσιο». Όλα αυτά εμείς τα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Όταν έγιναν οι μεταγραφές του Μαρσέλο και του Χάμες Ροντρίγκες, όλοι πανηγύριζαν. Δεν θυμάμαι κάποιον που να εξέφρασε ανοιχτά και τεκμηριωμένα την πλήρη αντίθεσή του.

Ας είναι, με βάση τα λεγόμενα του Κορδόν και του Μαρτίνεθ, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί με προσοχή σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο κοιτάζοντας ακόμα και τη λεπτομέρεια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να λύσει τα χέρια του τεχνικού διευθυντή καλύπτοντας και πάλι ο ίδιος την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα μπει και πάλι… ζόρικα στο μεταγραφικό παζάρι επιχειρώντας να αγοράσει απ’ το πάνω ράφι.

Εξηγήθηκε όμως αναλυτικά ότι θα έρθουν και παίκτες οι οποίοι εφόσον δουλέψουν με συνέπεια κι αποδώσουν, θα αυξήσουν την αξία τους προς όφελος των ίδιων, αλλά και του Ολυμπιακού. Η βιασύνη κι οι σπασμωδικές κινήσεις θα πρέπει να αποκλειστούν κι οι αδημονούντες οπαδοί καλό είναι να… πατήσουν φρένο σε ό,τι αφορά τις εδώ και τώρα προσδοκίες τους.

Η μεταγραφική περίοδος είναι μαραθώνιος κι όχι σπριντ. Το θέμα είναι να υπάρχουν στόχοι κι εναλλακτικές επιλογές. Με βάση τα όσα ακούσαμε και καταλάβαμε και στόχοι υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές και υπομονή και μπάτζετ. Όλα τα άλλα θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε στο γήπεδο κι όχι βέβαια απ’ τη μία στιγμή στην άλλη. Η προετοιμασία μόλις ξεκίνησε και μάλιστα χωρίς τους διεθνείς…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News