Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης «πρώτη γραμμή», ο Κορδόν τα κλειδιά και η έξυπνη… βόμβα που έριξε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος διαβάζει πίσω από τις λέξεις και αποκρυπτογραφεί τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αντόνιο Κορδόν, την ατάκα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που είπε… πολλά, αλλά και τα χρήματα που κοστίζουν οι παίκτες που απασχολούν μεταγραφικά τον Ολυμπιακό.

Είπε πολλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο περιθώριο της παρουσίασης του Αντόνιο Κορδόν και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Έμοιαζε με ξέσπασμα του ισχυρού άντρα του Ολυμπιακού, μόνο που αυτή τη φορά δεν άφησε το συναίσθημα να κατακλύσει τις λέξεις. Μίλησε με στοιχεία, οικονομικά και όχι μόνο, εξήγησε τι σημαίνουν οι διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, τις οποίες καλύπτει μονίμως από την τσέπη του και υποσχέθηκε ότι η νέα ομάδα θα είναι ικανή να νικά ακόμη και όσους διαιτητές σφυρίζουν… κλέφτικα!

Το απίθανο ποσό των 40 εκατομμυρίων σε μισθούς και συμβόλαια

Πόσοι ήξεραν αλήθεια ότι το ρόστερ των «ερυθρολεύκων» για τη σεζόν που προηγήθηκε έφτασε να κοστίζει 40 εκατομμύρια ευρώ και 34 η προηγούμενη; Αν αναλύσουμε λίγο αυτές τις ατάκες, σε συνδυασμό με την τελευταία αύξηση των 15 εκατομμυρίων που έγινε μόλις προχθές, καταλαβαίνουμε την προφανή διάθεσή του να τα «χώσει» ξανά για να δει τον Ολυμπιακό εκεί που του αξίζει!

Είναι μεγάλη δουλειά για όποιον μπορεί να διαβάσει πίσω από τις γραμμές, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά από τόσα χρόνια, τόσους τίτλους, τόσες διακρίσεις, με την επιχειρηματική του δράση να διευρύνεται διαρκώς, παραμένει ακόμη «πρώτη γραμμή», αποφασισμένος να κλείσει την περσινή κακή παρένθεση και να οδηγήσει το κλαμπ σε συνθήκες… κανονικότητας.

Η είδηση της πρόσληψης του Αντόνιο Κορδόν δεν ήχησε καλά μόνο στα εκατομμύρια των ανθρώπων που αγαπούν κι ακολουθούν τον Ολυμπιακό. Χτύπησε… συναγερμό και στα «στρατόπεδα» των ανταγωνιστών. Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, η άποψη που έχουν οι απέναντι για τον νέο αθλητικό διευθυντή των «ερυθρολεύκων» είναι πως πρόκειται για την καλύτερη… μεταγραφή της ομάδας του Πειραιά, αρκεί να έχει την εμπιστοσύνη, τον χρόνο και τη στήριξη για να υλοποιήσει το πλάνο του…

Μέχρι τώρα, αυτό ακριβώς αποδεικνύεται στην πράξη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ότι για πρώτη φορά που ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου, δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα του προπονητή και το άφησε όλο πάνω στον Αντόνιο Κορδόν. Αυτό -αν μη τι άλλο- δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη, αλλά και τη διάθεση ενός ανθρώπου που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τη λέξη «ήττα», να παραδώσει τα κλειδιά σε εκείνον που θεωρεί ότι μπορεί να χτίσει τη νέα, μοντέρνα και ελκυστική version του νέου Ολυμπιακού.

Μεταγραφικοί στόχοι από 4 έως 30 εκατομμύρια €

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ονόματα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων που έχουν διαρρεύσει ως τώρα μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, ενώ έχει μεγάλη σημασία για το τι παίκτες μιλάμε. Μια γρήγορη ματιά να ρίξει και ο πλέον αδαής με τις ποδοσφαιρικές αξίες, στο Transfermarkt θα διαπιστώσει ότι το… καλάθι που πάει να ψωνίσει το κλαμπ περιλαμβάνει παίκτες που αποτιμώνται από 4 μέχρι 30 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ο πρώτος που διέγνωσε από πέρυσι το καλοκαίρι πως κάτι δεν πάει καλά. Άλλαξε προπονητή, ξανάλλαξε στην πορεία κι έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη να αποκτήσει το κλαμπ ακόμη και παίκτες του βεληνεκούς ενός Χάμες κι ενός Μαρτσέλο, έστω κι αν αυτές οι επενδύσεις δεν απέδωσαν πάνω στο χορτάρι.

Η ουσία είναι πως μπορεί τα κομμάτια να μην ταίριαξαν σωστά, αλλά η προσπάθεια έγινε και η ομάδα δεν έμεινε ούτε στιγμή χωρίς τη διάθεση, την ευθύνη και την αγωνία να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Κι αυτό αποτελεί τον πιο καλό οιωνό για το μέλλον.

Οι αντοχές, οι εκρήξεις και οι… εφεδρείες

Κάποια στιγμή, ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού κλήθηκε να μιλήσει για τις αντοχές του και είπε μεταξύ άλλων:

«Ο χαρακτήρας μου μού επιτρέπει να έχω εκρήξεις, οι οποίες βοηθούν να τελειώνει εκεί μια μεγάλη στενοχώρια, μια μεγάλη απογοήτευση. Αυτό σημαίνει ότι με το που τελειώνει αυτό, έχεις τις εφεδρείες που χρειάζεσαι μέσα σου, τη δύναμη, για να συνεχίσεις να κερδίζεις… Στη ζωή μου είμαι υπερήφανος επειδή δεν με έχει βοηθήσει κάποιο κράτος και αυτά που έχω κάνει, τα έκανα εγώ, με ξεκάθαρες διαδικασίες, είτε αυτό λέγεται χρηματιστήριο Νέας Υόρκης είτε πολύ μεγάλα deals που παίρνουν δημοσιότητα και υπάρχουν μεγάλοι οργανισμοί οι οποίοι τσεκάρουν όλες τις λεπτομέρειες για το πόσο σωστά είναι όλα αυτά τα deals.

Θέλω να σας πω ότι στη χώρα μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθένας θα πρέπει να κοιτάζει τη δουλειά του, να δουλεύει σκληρά. Η κριτική είναι κάτι εποικοδομητικό, αρκεί να μην ξεφεύγει και να γίνεται καλοπροαίρετα. Εμείς φέτος ακούσαμε διάφορα από διάφορους ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση. Ο Ολυμπιακός είναι οργανωμένος καλύτερα από κάθε ομάδα και είναι 10-20 χρόνια μπροστά κι αυτό το έχουμε αποδείξει».

Για να συμπληρώσει:

«Πριν υπήρξε μια ερώτηση για τις ακαδημίες. Θα σας πω τέσσερις παίκτες που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και πουλήθηκαν σε πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες για 50.000.000 σύνολο! Ο Τσιμίκας, ο Φετφατζίδης, ο Νικολάου, ο Ρέτσος. Πράγματα που δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα. Μακάρι να βλέπαμε κι άλλες ομάδες να το κάνουν αυτό. Έχω μάθει και να κοιτάω τη δουλειά μου και να προστατεύω τους συνεργάτες μου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί για παράδειγμα μπορεί εγώ να ανέχομαι μια κακοπροαίρετη κριτική, διάφορα ψέμματα ή διάφορα τέρατα. Δεν είναι το ίδιο με τους συνεργάτες, την οικογένεια, ανθρώπους που είναι δίπλα σου που τους πειράζει περισσότερο και δεν το αντέχουν. Για μένα είναι ακόμα πιο σημαντικό για να προφυλαχθούν και να είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο…».

Είναι ξεκάθαρα πως παρά την… τρέλα που έχει για τον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης λειτουργεί ως ένας πολύ συγκροτημένος επιχειρηματίας, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Κι από τη στιγμή που έκρινε ότι έφτασε η ώρα για μία ακόμη υπερβατική αλλαγή, δεν δίστασε να συνεργαστεί με έναν μετρ του είδους όπως είναι ο Αντόνιο Κορδόν και να τον στηρίξει στην πράξη. Όσο για την ατάκα του Κορδόν για το project του Ολυμπιακού φτάνει για να πείσει και τον πλέον άσχετο ή τον πιο μεγάλο αντίπαλο, πως η δυναμική του συλλόγου είναι τεράστια, ακόμη και στις πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες του πλανήτη.

Η ατάκα… έκπληξη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Και κάτι τελευταίο για τον νέο προπονητή Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος είπε μια ατάκα που περιμένεις να ακούσεις από κάποιον που έχει πολύ μοντέρνο ποδοσφαιρικό σκεπτικό. Ο νέος κόουτς δεν είπε ότι… θέλω μια ομάδα επιθετική, μια ομάδα ισορροπημένη, μια ομάδα με γερά αμυντικά θεμέλια. Μίλησε για μία έξυπνη ομάδα και με μία λέξη τα είπε όλα! Μια ομάδα που θα φτιαχτεί έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη! Μια ομάδα που πολύ απλά θα τα έχει… όλα! Τη συνέχεια θα τη δούμε στο γήπεδο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News