Euroleague: Ο νόμος της Βαρκελώνης και του Λαπροβίτολα!

facebook barcelona

Η Μπαρτσελόνα χαμογέλασε στα… σημεία κόντρα στην Φενέρ του Ιτούδη, Βίρτους και Μπασκόνια ήταν… αφιλόξενες, η Μονακό του Τζέιμς που έγραψε ιστορία απέδρασε από το Κάουνας ενώ η Βαλένθια πήρε βαθιά ανάσα στο κλείσιμο της 13ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Η Μπαρτσελόνα ήταν σούπερ στο δεύτερο ημίχρονο και με ενέργεια στην άμυνα, επικράτησε 89-81 της Φενέρ. Ετσι οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στην 10η φετινή τους νίκη στην Ευρωλίγκα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ανατροπής ήταν ο Νίκολας Λαπροβίτολα. Ο Αργεντινός γκαρντ «ξέσπασε» επιθετικά και μάλιστα με τρίποντο στο τελευταίο λεπτό «καθάρισε» την ιστορία έχοντας 15 πόντους. Κορυφαίος σε διάρκεια ήταν ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ ο Βέσελι «πλήγωσε» τους πρώην με 12-6. Ντέιβις και Μότλεϊ είχαν από 18 και από 15 πόντους αντίστοιχα για την Φενέρ που υποχώρησε στο 6-7 ενώ ο Καλάθης ήταν άποντος (ο Παπαγιάννης ήταν εκτός).

Με 100άρα η Βίρτους, χαμογέλασε στο θρίλερ η Μπασκόνια

Σε ένα άκρως παραγωγικό παιχνίδι με πολλές θεαματικές φάσεις, η Βίρτους νίκησε 100-90 την Μακάμπι και διατηρήθηκε στα ψηλά της βαθμολογίας. Σενγκέλια και Μπελινέλι είχαν 27 και 22 πόντους αντίστοιχα για τους Ιταλούς κόντρα στους 26 και 20 που σημείωσαν Μπράουν και Μπόλντγουϊν αντίστοιχα. Στην Βιτόρια, ο Ερυθρός Αστέρας του Σφαιρόπουλου λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή, αλλά έμεινε στη μέση. Η Μπασκόνια του Ρογκαβόπουλου (14π.) επικράτησε 87-85 (Σεντεκέρκις 18π., Χάουαρντ 17π.) ενώ ο Γκεντράιτις (24π.) έφτασε κοντά ώστε να απογοητεύσει τα παλιά του λημέρια. Η Βαλένθια έφτασε στην 7η φετινή της νίκη με 78-55 κόντρα στην Βιλερμπάν (Οτζελέγε 16π.-Λοβέρν 13π.).

Ο Τζέιμς έγραψε ιστορία και έβαλε την υπογραφή του!

Ο Μάικ Τζέιμς συνεχίζει να καταγράφει πολλά χιλιόμετρα και κατά συνέπεια πολλά καλάθια στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο 3ος σκόρερ της διοργάνωσης μια και ξεπέρασε τον Ναβάρο (ήθελε 7 πόντους και σημείωσε 25 ενώ βρίσκεται πίσω από ΝτεΚολό και Σπανούλη) και το… γιόρτασε με νίκη επί της Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 83-79. Μπόλοσγκεϊμ και Οκόμπο είχαν από 13 και από 12 πόντους αντίστοιχα κόντρα στον Σμιτς του νταμπλ-νταμπλ (13π., 11ριμπ.) και τον Ντίμσα (14π.).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News