Παναθηναϊκός Aktor: Η εκτός έδρας «εκτόξευση» του 3/3 είχε αυτό τον κοινό παρονομαστή!

PHOTO V. STOLIS

Οι «πράσινοι» μέτρησαν 3 σερί νίκες μακριά από το σπίτι τους – στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας – και το κατάφεραν έχοντας ένα σημαντικό σημείο αναφοράς. Ενα στοιχείο που θα μπορέσει να τους οδηγήσει και στη συνέχεια του μαραθώνιου. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Μετά την ήττα από την Ρεάλ, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν «έπεσε» κάτω από τη ζώνη των πλέι οφ με 6 νίκες και 7 ήττες. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Μέσα σε 8 μέρες οι «πράσινοι» έφεραν τούμπα την κατάσταση. Μέτρησαν 3 σερί νίκες και μετέτρεψαν το -1 σε +2 (9-7) ενώ ταυτόχρονα ανέβηκαν στην πρώτη τετράδα. Οι εκτός έδρας νίκες με Βιλερμπάν, Μονακό και Αρμάνι είχαν κάτι πολύ σημαντικό που αποδεικνύει πως η ομάδα έχει «ξεμπλοκάρει», οι παίκτες έχουν μάθει καλύτερα τους ρόλους τους και ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός Aktor είναι «απρόβλεπτος». Αναφερόμαστε στο κομμάτι του πλουραλισμού. Στα τρία αυτά παιχνίδια οι «πράσινοι» είχαν κατά διαστήματα διάφορους πρωταγωνιστές και κατά συνέπεια έδωσαν την ευκαιρία στον Εργκίν Αταμάν να έχει απαντήσεις αναλόγως τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα.

Οι «πράσινοι» νίκησαν 89-81 την Βιλερμπάν εκτός έδρας και είχαν μια πεντάδα με διψήφιο αριθμό πόντων. Γκριγκόνις (19 πόντους με 5/9 τρίποντα), Σλούκας (με 18 πόντους και 12 ασίστ), Μήτογλου (16 πόντους και 11 ριμπάουντ), Λεσόρ (14 πόντους) και Ναν (13 πόντους και 4 ασίστ) αποτέλεσαν τον βασικό πυλώνα της επίθεσης της ομάδας με 23-14 αναλογία ασίστ/λάθη. Σε ένα ματς στο οποίο ο Σλούκας αποτέλεσε την σταθερή μετοχή, η ομάδα είχε κατά διαστήματα διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Μήτογλου και Γκριγκόνις στην αρχή, Λεσόρ και Ναν στη συνέχεια ενώ στο φινάλε και ο Αντετοκούνμπο έδωσε λύσεις με την άμυνα του με τον Μήτογλου να εμφανίζεται ξανά.

Στο δεύτερο και – σαφώς – πιο δύσκολο παιχνίδι, οι «πράσινοι» νίκησαν 91-90 την Μονακό εκτός έδρας και έστειλαν πιο ηχηρό μήνυμα. Οι «πράσινοι» είχαν μια εξάδα με διψήφιο αριθμό πόντων. Σλούκας (17 πόντους με 4 ασίστ), Λεσόρ (16 πόντους και 3 κλεψίματα), Γκριγκόνις (15 πόντους με 3/5 τρίποντα), Ναν (14 πόντους με 4 ασίστ), Μήτογλου (12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ) και Βιλντόσα (11 πόντους με 3/7 τρίποντα). Η αναλογία ήταν 19 ασίστ για 8 λάθη.

Γκριγκόνις και Σλούκας ήταν οι πρωταγωνιστές της αρχής με τον Μήτογλου να εμφανίζεται κατά διαστήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 26’, ο Βιλντόσα έκανε αισθητή την παρουσία του με τα τρίποντά του, ο Λεσόρ βρήκε λύσεις στο πικ εν ρολ ενώ ο Ναν έβγαλε… φωτιές στην 4η περίοδο και γύρισε το ματς. Στο φινάλε αυτός που πήρε το τρίποντο της νίκης δεν ήταν ο Ναν, αλλά ο Γκριγκόνις και αυτό αποδεικνύει πως ο Παναθηναϊκός Aktor είναι απρόβλεπτος.

Στο πιο σκληρό παιχνίδι του 3/3 κόντρα στην Αρμάνι, ήρθε η νέα απόδραση με 76-68 με βασικό «όπλο» (όπως και στα άλλα δύο παιχνίδια, την άμυνα). Μια τριάδα είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Ναν (17 πόντους και 5 ασίστ), Λεσόρ (16 πόντους και 6 ριμπάουντ) και Γκραντ (10 πόντους και 2 ασίστ). Η αναλογία ήταν πάλι θετική με 17 ασίστ για 13 λάθη. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτοί. Ο Χουάντσο έδωσε λύσεις και στην εκκίνηση μαζί με τον Ναν, ο Σλούκας ήταν ξανά αρκετά δημιουργικός, ο Λεσόρ τέλειωσε φάσεις στο ποστ στη συνέχεια. Στο 35’ με το σκορ να είναι ισόπαλο, οι Μήτογλου-Χουάντσο επανεμφανίστηκαν και ο Ναν έβαλε το τρίποντο-μαχαιριά.

Ο Παναθηναϊκός Aktor ήταν σαν την… Λερναία Υδρα σε αυτά τα τρία παιχνίδια και αυτό είναι αποτέλεσμα και της εξαιρετικής διαχείρισης από τον πάγκο και φυσικά του γεγονότος πως η ομάδα έχει βάθος πάγκου και μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να αλλάξει τις ισορροπίες, να ανακατέψει την τράπουλα και να πάρει αυτό που θέλει. Σε αυτό το 3/3 κανένας παίκτης δεν έφτασε τους 20 πόντους ενώ η αναλογία ασίστ/λάθη ήταν εξαιρετική με 59-35. Δείγμα του πλουραλισμού και του διαβάσματος στην άμυνα σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό το 3/3 των διαφορετικών πρωταγωνιστών κατά διαστήματα θα πρέπει να αποτελέσει οδηγός για τη συνέχεια της Ευρωλίγκας.

Σε αυτό το 3/3 κανένας παίκτης δεν έφτασε τους 20 πόντους ενώ η αναλογία ασίστ/λάθη ήταν εξαιρετική με 59-35.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News