Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι: Ο άνθρωπος που θέλει να επαναλάβει το θαύμα του 1987!

Στο χθεσινό (11/04) πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Europa League η Αταλάντα επικράτησε με 0-3 απέναντι στη Λίβερπουλ, μέσα στο Άνφιλντ σοκάροντας τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι είναι σίγουρα ο άνθρωπος που λατρεύεται σαν θεός στο Μπέργκαμο και πως να μην γίνεται αυτό θα πει κανείς. Αφού από το 2016 που πήγε στην Αταλάντα η πορεία της ομάδας είναι ανοδική και μάλιστα έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για τα δεδομένα της ομάδας να την φτάσει να διεκδικεί τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας της την σεζόν 2018/19 χάνοντας στον τελικό του Coppa Italia από τη Λάτσιο.

Δύο χρόνια αργότερα τη σεζόν 2020/21 βρέθηκε ξανά στον τελικό όμως ηττήθηκε, αυτή τη φορά από τη Γιουβέντους. Σίγουρα για τις υπόλοιπες ομάδες η συμμετοχή σε ένα τελικό που δεν συνοδεύεται με κατάκτηση δεν θα αποτελούσε επιτυχία, όμως για μια ομάδα που έχει μόλις ένα τίτλο στην τροπαιοθήκη της, την σεζόν 1962/63 και έχοντας να παραβρεθεί σε τελικό από το μακρινό 1995 δεν μπορείς να πεις πως δεν αποτελεί επιτυχία.

Η πόλη του Μπέργκαμο έχει βρει τον άνθρωπο που μπορεί να της χαρίσει τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας τους, αλλά το πιο σημαντικό να θυμίσει σε παλιούς και να μάθει στους νέους για το θαύμα του 1987. Όταν η ομάδα του πολύ μεγάλου Ιταλού προπονητή Εμιλιάνο Μοντόνικο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου και αποκλείστηκε από την μετέπειτα Βελγική κάτοχο Μέχελεν. 

Η θριαμβευτική νίκη μέσα στο Άνφιλντ δείχνει γι’ ακόμη μια φορά πως τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα και πως το ποδόσφαιρο έχει να μας δώσει πολλές ιστορίες ακόμα. Εξάλλου μετά από μια τέτοια σε έκταση νίκη η πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης δεν φαντάζει απίθανη, όπως δεν φαντάζει απίθανη και η συμμετοχή μετέπειτα στον τελικό. Αλλά για να μην προτρέχουμε ας απολαύσουμε την φετινή Αταλάντα και ας ελπίσουμε το ποδόσφαιρο να μας χαρίσει ακόμα μια μαγευτική ιστορία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News