Μορόν: Από τα 19 γκολ σε 4 χρόνια στα 21 σε μια σεζόν με τον Άρη - Το επίτευγμα του και ο Κούης

Eurokinissi

Ο Λορέν Μορόν κατάφερε να πετύχει σε μια σεζόν ότι δεν κατάφερε σε 4 χρόνια για να γίνει πρώτος σκόρερ στη Super League με τον Άρη

Ο Λορέν Μορόν είναι αδιαμφισβήτητα ο MVP του φετινού Άρη, πετυχαίνοντας 21 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ σε 44 συμμετοχές με τους κίτρινους. Ο Ισπανός επιθετικός έκανε την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του στα 30 του! Μην ξεχνάμε πως ήρθε με μονοετές συμβόλαιο το οποίο στα μέσα της σεζόν έγινε διετές, εξαιτίας της απόδοσης του.

Ο Μορόν έχει βάλει με τον Άρη 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Η προηγούμενη παραγωγική του χρόνια ήταν το 2019/20 όταν φορούσε την φανέλα της Μπέτις και είχε πετύχει 12 γκολ σε 39 συμμετοχές.

Ο επιθετικός από τη Μαρμπέγια της Ισπανίας έχει βρει το λιμάνι του και αυτό αποτυπώνεται και στο χαρτί. Μάλιστα έχει και την ευκαιρία να κατακτήσει και τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του με την φανέλα του Άρη στον ερχόμενο τελικό κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Είναι φανερό πως οι κίτρινοι έχουν χτυπήσει φλέβα χρυσού με τον Ισπανό και σίγουρα αν συνεχίσει έτσι και του χρόνου θα γίνει μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Με τα 20 γκολ που έχει βάλει φέτος στο πρωτάθλημα της Super League, πήρε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Κάτι που έχει να κάνει επιθετικός του Άρη από το μακρινό 1981.

Τότε, 43 χρόνια πριν, ο Ντίνος Κούης είχε ανάλογη διάκριση, όντας πρώτος σκόρερ της Α΄ Εθνικής με 21 γκολ, ενώ στο μεσοδιάστημα δεν υπήρξε άλλος αρχισκόρερ στην πρώτη κατηγορία από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News