Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: 4+2 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αξίζει να δούμε

Απέχουμε μόλις λίγα 24ωρα από την έναρξη των αγώνων ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (24/07) και ήρθε η ώρα να δούμε ποιους αξίζει να δούμε στη διοργάνωση αυτή.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Ως είθισται, οι αγώνες του ποδοσφαίρου ανοίγουν ουσιαστικά το πρόγραμμα των Αγώνων πριν από την Τελετή Έναρξης (26/07), με τη σέντρα να γίνεται την ερχόμενη Τετάρτη (24/07) με τον αγώνα της Αργεντινής κόντρα στο Μαρόκο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν, έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση τεράστια ονόματα, όπως ο Φέρεντς Πούσκας, ο Λιονέλ Μέσι, ο Νεϊμάρ, ο Ράιαν Γκιγκς και ο Σέρχιο Αγουέρο. Πάντως, όσον αφορά τους φετινούς Αγώνες, ήρθε η ώρα να δούμε 4+2 περιπτώσεις που ξεχωρίζουμε, με τις τελευταίες που αναφέρουμε να έχουν έντονο «ελληνικό» χρώμα…

Χουλιάν Άλβαρες (Αργεντινή)

Jul 14, 2024; Miami, FL, USA; Argentina forward Julian Alvarez (9) with the trophy after the Copa America final against Colombia at Hard Rock Stadium. Mandatory Credit: Sam Navarro-USA TODAY Sports

Ο Άλβαρες με το Κόπα Αμέρικα ανά χείρας-Πηγή εικόνας: USA Today Sports

Δίχως αμφιβολία, ο Χουλιάν Άλβαρες αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αφότου κατέκτησε ό,τι κινείτο σε συλλογικό επίπεδο με τη Μάντσεστερ Σίτι τη σεζόν 2022-23 (Premier League, Champions League, FA Cup, Super Cup, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), έφτασε στο να σηκώσει ακόμη ένα πρωτάθλημα με τους «Πολίτες» φέτος ενώ στέφθηκε και πρωταθλητής Νοτίου Αμερικής με την «αλμπισελέστε» λίαν προσφάτως στις ΗΠΑ. Το μόνο που του λείπει, είναι ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εάν το καταφέρει και αυτό, θα έχει μιμηθεί τον αρχηγό του, τον Μέσι, ο οποίος πέραν όλων των άλλων διακρίσεων, έχει να καμαρώνει και για το χρυσό μετάλλιο του 2008 στο Πεκίνο, με συμπαίκτη τον νυν προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας της Αργεντινής, Χαβιέρ Μασεράνο.

Μάικλ Ολίσε (Γαλλία)

Soccer Football - Premier League - Crystal Palace v Manchester United - Selhurst Park, London, Britain - May 6, 2024 Crystal Palace's Michael Olise in action with Manchester United's Aaron Wan-Bissaka REUTERS/Isabel Infantes EDITORIAL USE ONLY. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR 'LIVE' SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 120 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. PLEASE CONTACT YOUR ACCOUNT REPRESENTATIVE FOR FURTHER DETAILS..

Ο Ολίσε με τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας απέναντι στον Γουάν-Μπισάκα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Πηγή εικόνας: Reuters

Ο Μάικλ Ολίσε, εντάσσεται στην κατηγορία των παικτών που έχουν ακόμη πολλά να δείξουν. Έχοντας πραγματοποιήσει το ξεπέταγμά του με την Κρίσταλ Πάλας, αντικαθιστώντας το αστέρι της ομάδας Γουίλφρεντ Ζαχά, το φετινό καλοκαίρι εντάχθηκε στη Μπάγερν Μονάχου έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ. Επέλεξε να ενισχύσει την εθνική ομάδα της Γαλλίας στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η μητέρα του έχει καταγωγή από εκεί και την Αλγερία, θέλοντας έτσι να την τιμήσει. Για να δούμε, θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ό,τι έκανε την περασμένη σεζόν με την Πάλας και να οδηγήσει την Γαλλία στο χρυσό;

Ζαν-Φιλίπ Ματετά (Γαλλία)

Soccer Football - Premier League - Wolverhampton Wanderers v Crystal Palace - Molineux Stadium, Wolverhampton, Britain - May 11, 2024 Crystal Palace's Jean-Philippe Mateta celebrates scoring their second goal REUTERS/Carl Recine EDITORIAL USE ONLY. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR 'LIVE' SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 120 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. PLEASE CONTACT YOUR ACCOUNT REPRESENTATIVE FOR FURTHER DETAILS..

Ο Ματετά σκοράρει και πανηγυρίζει με τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας- Πηγή εικόνας: Reuters

Μαζί με τον Ολίσε, θα είναι και ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του στην Κρίσταλ Πάλας, Ζαν-Φιλίπ Ματετά. Ο 27χρονος επιθετικός, είχε ξεκινήσει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στη Μάιντς, όπου οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να ξεδιπλώσει το ταλέντο όπως θα ήθελε. Το 2022, πήρε μεταγρφή για την Πάλας, όπου έχει βρει μια σταθερότητα και καλό κλίμα, υπό τις οδηγίες αρχικά του Ρόι Χότζον και εσχάτως του Όλιβερ Γκλάσνερ. Πάντως, ο Ματετά και ο Λακαζέτ, αποτελούν δύο πολύ δυνατές επιλογές για τον προπονητή των διοργανωτών, Τιερί Ανρί για την κορυφή της επίθεσης και μένει αν θα το δούμε και στην πράξη.

Ασράφ Χακίμι (Μαρόκο)

Soccer Football - Coupe de France - Final - Olympique Lyonnais v Paris St Germain - Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d'Ascq, France - May 25, 2024 Paris St Germain's Kylian Mbappe, Achraf Hakimi, and Ousmane Dembele celebrate with the trophy after winning the Coupe de France REUTERS/Catherine Steenkeste

Ο Χακίμι μαζί με τους Ντεμπελέ και Εμπαπέ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας-Πηγή εικόνας: Reuters

Ένας ακόμη παίκτης που ξεχωρίζει, είναι σίγουρα ο Ασράφ Χακίμι. Ο 25χρονος άσος του Μαρόκου, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στα ημιτελικά του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, θέλει να πετύχει μία ακόμη, φτάνοντας στη ζώνη των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Χακίμι, θέλει να προσθέσει και αυτή τη διάκριση στο παλμαρέ του, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν φέτος, στην τελευταία φορά που συνυπήρξε με τον Κιλιάν Εμπαπέ, προτού ο τελευταίος μετακινηθεί στη Μαδρίτη για χάρη της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ, από όπου άρχισε την καριέρα του ο Μαροκινός μπακ.

Σαντιάγκο Έσε (Αργεντινή)

Campeón de la Conference League: la asistencia de Hezze que marcó la gesta de Olympiacos - Elintra.com.ar

Ο Έσε με το τρόπαιο του Conference League-Πηγή εικόνας: El Intra

Μπορεί να μην έχει τη λάμψη του Άλβαρες, αλλά ο Σαντιάγκο Έσε δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα. Προερχόμενος από μια γεμάτη χρονιά με τον Ολυμπιακό, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, κατά την οποία κατέκτησε το Conference League, o Έσε είναι μία από τις επιλογές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον ως προς το πώς θα τον αξιοποιήσει ο Χαβιέρ Μασεράνο. Ο 22χρονος χαφ, μπορεί να εμφανίσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που τον έχουν καθιερώσει στον Ολυμπιακό, τιθέμενος υπό τις οδηγίες ενός ανθρώπου όπως ο Μασεράνο που ξέρει καλά τη θέση (έχει παίξει πολλές φορές ως αμυντικό χαφ) και εάν τα καταφέρει, μπορεί να φορέσει και αυτός το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να το βάλει δίπλα σε αυτό του Conference League σε κάδρο.

Αγκιμπού Καμαρά (Γουινέα)

Who is Aguibou Camara? The Olympiacos sensation scouted by Liverpool | FootballTransfers.com

Ο Αγκιμπού Καμαρά με τη φανέλα του Ολυμπιακού- Πηγή εικόνας: Football Transfers

Τελευαίο αλλά όχι έσχατο, αφήσαμε έναν παίκτη που είχε όλα τα φόντα να πετύχει κάτι μεγάλο, αλλά δεν δείχνει να του έχει βγει. Και μιλούμε φυσικά για τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο νεαρός επιτελικός μέσος από τη Γουινέα, θα συνεχίσει πλέον στη Βουλγαρία και τη Λουντογκόρετς την καριέρα του, έχοντας αναδειχθεί στον Ολυμπιακό και περάσει την περσινή σεζόν ως δανεικός στον Ατρόμητο. Μπορεί να μην διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του από πλευράς φόρμας, αλλά σίγουρα με την εθνική του ομάδα μπορεί να δείξει κάτι καλό σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έστω και αν η Γουινέα δεν εντάσσεται στη χορεία των φαβορί για ένα μετάλλιο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News