Μίκαελ Σουμάχερ: Απολύθηκε η αρχισυντάκτρια που δημοσίευσε την ψεύτικη συνέντευξη του θρύλου της F1

Η αρχισυντάκτρια του γερμανικού περιοδικού «Die Aktuelle», που δημοσίευσε την ψεύτικη συνέντευξη μέσω τεχνητής νοημοσύνης του Μίκαελ Σουμάχερ, απολύθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/4), ο όμιλος μέσων ενημέρωσης Funke.

Το γερμανικό περιοδικό «Die Aktuelle» δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο που υποσχόταν μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα σε ένα ατύχημα στο σκι τον Δεκέμβριο του 2013, με τίτλο «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη» και στον υπότιτλο να προσθέτει «Ακουγόταν απατηλά αληθινό».

Τα υποτιθέμενα αποσπάσματα από τη «συνομιλία» με τον Σουμάχερ ανέφεραν: «Η ζωή μου άλλαξε τελείως μετά το ατύχημα. Ήταν μια φρικτή περίοδος για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και όλη την οικογένεια. Ήμουν τόσο άσχημα τραυματισμένος που έμεινα για μήνες σε ένα είδος τεχνητού κώματος, γιατί διαφορετικά το σώμα μου δεν θα μπορούσε να τα έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά», σύμφωνα με το κείμενο της εφημερίδας, που στο τέλος του αναφέρει πως οι υποτιθέμενες δηλώσεις ήταν προϊόν ΑΙ.

«Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο, δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, από μια ομάδα όπως η Funke», ανέφερε σε σχετικό δελτίο Τύπου, η Μπιάνκα Πόλμαν, διευθύντρια των περιοδικών στον όμιλο Funke.

«Η αρχισυντάκτρια του «Die Aktuelle», Αν Χόφμαν, η οποία ανέλαβε την δημοσιογραφική ευθύνη του περιοδικού από το 2009, απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της από αυτό το Σάββατο, πρόσθεσε η Πόλμαν, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του Γερμανού «θρύλου» της Formula 1.

Μετά από αυτό το δημοσίευμα, η οικογένεια του Σουμάχερ, ανακοίνωσε την πρόθεσή  να υποβάλει καταγγελία, ενώ προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων από το κοινό.

Η οικογένεια του 54χρονου Σουμάχερ, προστατεύει σχολαστικά την ιδιωτική ζωή του πρώην πρωταθλητή, ο οποίος δεν έχει εμφανισθεί δημόσια μετά το ατύχημά του και έκτοτε δεν έχει αποκαλυφθεί καμία πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News