ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: Γιατί «καιγόταν» ο Πρίφτης για την απόκτηση του Οκάρο Γουάιτ!

Ο Οκάρο Γουάιτ ήταν εξ’ αρχής το νούμερο ένα στη λίστα για το «4» οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος και ο Αμερικανός θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του Δημήτρη Πρίφτη τον είχε στο μυαλό του. Τον είχε κυκλώσει για τα καλά για τη θέση «4». Τον θεωρούσε σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι. Από τη στιγμή που ο Μήτογλου αποχώρησε από την ομάδα, το όνομά του υπογραμμίστηκε με κεφαλαία γράμματα. Διότι είναι ο Οκάρο Γουάιτ. Ηταν ο νούμερο ένα στόχος των νταμπλούχων Ελλάδας και η αποστολή εξετελέσθη. Η απόσταση στο οικονομικό μειώθηκε αρκετά και έτσι ο 29χρονος Αμερικανός θα είναι κάτοικος ΟΑΚΑ. Γιατί όμως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Δημήτρης Πρίφτης τον είχαν σταμπάρει;

Ο έρωτας κρατάει χρόνια!

Το όνομά του έγινε γνωστό στο ελληνικό κοινό με τα χρώματα του Αρη. Τη σεζόν 2015-2016. Ναι όταν ήταν καθοδηγητής της ομάδας ο Δημήτρης Πρίφτης. Τον πίστεψε από τη πρώτη στιγμή και του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Τον βοήθησε να πάρει τα πάνω του. Σε μια εξαιρετική χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Ο Οκάρο Γουάιτ είχε αφήσει τα διαπιστευτήριά του στην Βίρτους Μπολόνια μία χρονιά πριν (12,1π., 45% στο δίποντο, 36,1% στο τρίποντο). Υπό τις οδηγίες του Ελληνα κόουτς έκανε μια παραγωγική σεζόν έχοντας 13,9 πόντους με 58,4% στο δίποντο στην Ελλάδα και 11 πόντους και 50,6% στο δίποντο στο EuroCup. Οι εμφανίσεις του, του έδωσαν το εισιτήριο για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να αγωνιστεί στο ΝΒΑ και στους Χιτ και έπειτα στους Γουίζαρντς. Οπερ και εγένετο. Όμως από το καλοκαίρι του 2016 μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Τον είχε στο μυαλό του από τότε για τη θέση «4». Εκτοτε το όνομά του υπήρχε και υπάρχει στην λίστα των «πρασίνων». Κάθε χρόνο. Όμως εκείνος σκεφτόταν το ΝΒΑ. Οπου και κατάφερε να αγωνιστεί σε 43 ματς έχοντας 3,8 πόντους. Στην Ούνικς Καζάν πήρε τα πάνω του. Υπό τις οδηγίες πάλι του Δημήτρη Πρίφτη και στο EuroCup είχε 10,1 πόντους και 5,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ενώ ταυτόχρονα «κόλλησε» στο αθλητικό σύνολο του Ελληνα κόουτς. Αποτέλεσε ένα αναπόσπαστο κομμάτι.

Τα στοιχεία του ταιριάζουν… ταμάμ!

Όπως αναφέραμε και παραπάνω για τη θέση του ξένου πάουερ φόργουορντ, ο 29χρονος Αμερικανός (ύψος 2,03) ήταν το νούμερο ένα. Ο πρώτος στόχος (υπήρχαν ονόματα όπως ο Νάιτζελ Χέις και ο Χάσιελ Ριβέρο). Η πρώτη κρούση ήταν άκαρπη καθότι υπήρξε διαφορά των 300.000 ευρώ. Όμως πλέον τα πράγματα πήραν μια άλλη τροπή. Ο Αμερικανός κατέβασε τις απαιτήσεις του και έτσι έγινε το ντιλ. Γιατί όμως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν φουλ του Γουάιτ; Υπάρχει εξήγηση. Διαθέτει αστείρευτα αθλητικά προσόντα σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχει στην Ευρώπη. Εχει βελτιώσει το σουτ του. Μακρινό και από μέση απόσταση. Μπορεί να δώσει λύσεις στο ένας εναντίον ενός και να «χτυπήσει» λόγω της σωματοδομής του κόντρα σε υψηλότερους αντιπάλους. Μπορεί να βοηθήσει στη κινητικότητα της επίθεσης, αλλά και να «χτυπήσει» στο πικ εν ρολ. Αν του κλείσεις το σουτ, μπορεί να βρει τον τρόπο να μπουκάρει μέσα στο καλάθι. Αμυντικά συνεισφέρει. Βάζει τα χέρια του, το κορμί του στη φωτιά για να μπορέσει να προσφέρει… deflections. Εχει αντίληψη του χώρου και στο χαμηλό ποστ και μπορεί να συνεργαστεί με τον εκάστοτε αθλητικό σέντερ. Ο Ελληνας κόουτς ποντάρει πολλά πάνω του. Τον θεωρεί μια δοκιμασμένη λύση και στη θέση του πάουερ φόργουορντ μπορεί να… κουμπώσει είτε με τον Παπαπέτρου είτε με τους Παπαγιάννη-Φλόιντ.

Πάρτε μια γεύση από τα κατορθώματά του νυν παίκτη των “πρασίνων” όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ούνικς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News