Παναθηναϊκός: Γιατί από τους ξένους θα μείνει μόνο ο Νέντοβιτς;

Οι «πράσινοι» θα προβούν σε ένα σημαντικό «ξήλωμα» και στο κομμάτι των μη Ελλήνων, μόνο ο Νεμάνια θα συνεχίζει να φοράει τα πράσινα στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει λόγος.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έχει την προσωπικότητα και την εμπειρία να σταθεί στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Πρώτα από όλα για να ξεκαθαρίσουμε. Πρώτο μέλημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είναι ο «εκλεκτός» για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αυτό «καίει» τον Αργύρη Πεδουλάκη σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πρώτα θα κλείσει ο νέος τεχνικός που θα έχει εμπειρία από Ευρωλίγκα (Σφαιρόπουλος, Μίτροβιτς, Αλιμπίγεβιτς είναι μερικά από τα ονόματα) και στην συνέχεια θα πάρουν μπρος οι κινήσεις για το έμψυχο δυναμικό. Όμως στο μυαλό της νέας εποχής, της εποχής ενός κανονικού Παναθηναϊκού υπάρχει μόνο ένας ξένος από το υπάρχον ρόστερ. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Γιατί όμως μόνο ο Σέρβος γκαρντ δεν το κουνάει… ρούπι από το ΟΑΚΑ; Πρωτίστως, ο «Νέντο» έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο (είχε υπογράψει πέρυσι κλειστό διετές). Ένα το κρατούμενο (και ο Ρος έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο, αλλά οι “πράσινοι” αναμένεται να κοιτάξουν κάποια άλλη λύση στη θέση του). Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό ποντάρουν πολλά πάνω στην εμπειρία του, στην προσωπικότητά του, στην ποιότητά του. Γνωρίζουν φυσικά πως ο Σέρβος «μπόμπερ» έχει και τα… θέματά του με τους τραυματισμούς, αλλά θα γίνει σωστή διαχείριση της παρουσίας του.

Ο Σέρβος γκαρντ δεν υποστηρίχθηκε σωστά τα δύο τελευταία χρόνια ώστε να δείξει τις αρετές του ενώ μπορεί εκτός παρκέ να δώσει την απαραίτητη ώθηση

Ο Νεμάνια έχει το βεληνεκές για να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός πάνω του μαζί με τους Παπαπέτρου-Παπαγιάννη. Αλλωστε αυτή η τριάδα θα αποτελέσει το Α και το Ω της νέας εποχής. Της εποχής της επιστροφής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ταυτόχρονα ο έμπειρος Σέρβος έχει τον χαρακτήρα για να βοηθήσει και τους νέους του συμπαίκτες και εκτός παρκέ. Με τα λόγια του στα αποδυτήρια, με την ώθηση που μπορεί να δώσει. Εχει γίνει κομμάτι του Παναθηναϊκού. Επίσης, υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν δομημένος καλά τα δύο τελευταία χρόνια ώστε να υποστηρίξει την ποιότητα και το πακέτο που προσφέρει ο Νέντοβιτς. Με ένα ορθολογικό ρόστερ, ο Σέρβος μπορεί να προβάλλει (και χωρίς να «καεί») τις αρετές του.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News