Παναθηναϊκός: Ο Ράντονιτς ξέρει ότι έχει μπροστά του την... ανηφόρα του Γιοβάνοβιτς!

EUROKINISSI

Ο Μαρίνος Πρίντεζης βρέθηκε στη media day του Παναθηναϊκού και διαβάζει πίσω από τις λέξεις και τις δηλώσεις των ανθρώπων του «τριφυλλιού» για το ξεκίνημα της νέας σεζόν

Πολλά χαμόγελα, διάθεση και προσμονή για κάτι καλό. Για κάτι καλύτερο μετά από δύο χρόνια. Για έναν Παναθηναϊκό που θα μπορέσει να στηρίζεται στην λογική. Κάτι που του έλειπε την τελευταία διετία.

Οι «πράσινοι» είναι ένα νέο σύνολο. Με πολλά πρόσωπα που ακόμα ψάχνουν τις συνεργασίες τους (Λι, Γουόλτερς, Αντριους, Παναγιώτης και Γιώργος Καλαϊτζάκης, Πονίτκα, Γκριγκόνις, Γουίλιαμς, Γκουντάιτις).

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν είναι των πολλών και διθυραμβικών λόγων και υποσχέσεων. Προτιμάει τις πράξεις. «Πάμε βήμα-βήμα για να δούμε που βρισκόμαστε. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, οι Πονίτκα και Γκριγκόνις θα είναι μαζί μας αύριο για πρώτη φορά. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται και πρέπει να έχουμε υπομονή στο πλάνο μας».

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν θα πει μεγαλοστομίες, αλλά πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να κάνει βήματα μπροστά

Ο Μαυροβούνιος το είπε ξεκάθαρα. Νέα ομάδα και μέσα από τη δουλειά θα μπορέσει να βρεθεί η κατάλληλη χημεία. Το βέβαιο είναι πως αυτό το νέο σύνολο δεν θα παρεκκλίνει του πλάνου που υπάρχει. Διότι υπάρχει η ασφάλεια του σωστού μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ακόμα και όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο, ο κόουτς ήταν λιτός και περιεκτικός. «Δεν είναι κατάλληλη ώρα για να πούμε πολλά, ειδικά για την Ευρωλίγκα, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει». Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να κάνει το step up, αλλά ξέρει πως θα κάνει μικρά βήματα.

Κατά γενική ομολογία, οι παίκτες είπαν το εξής. «Θα είμαστε ομάδα που θα πολεμάμε συνεχώς». Αυτό ήταν το νόημα. Σε καλές και κακές βραδιές, το βέβαιο είναι πως δεν θα τα παρατάει. Το βέβαιο είναι πως θέλει μέσα από αυτή τη διαδικασία να «μεγαλώνει» συνεχώς. Προσοχή. Όχι η ομάδα, αλλά το σύνολο του Ράντονιτς.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς γνωρίζει πολύ καλά πως έχει μπροστά του μια ανηφόρα όπως έγινε και στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό με τον Γιοβάνοβιτς. Γνωρίζει όμως πως έχει τα κατάλληλα υλικά. Εκείνος το επέλεξε. Το είπαν και οι παίκτες του. «Ταιριάζει η φιλοσοφία μας με αυτή του κόουτς».

Ναι υπάρχουν φορές που ο Μαυροβούνιος κόουτς (όπως στην περίπτωση του μπακ-απ του Γουίλιαμς) θα επεξεργαστεί μέχρι κεραίας τις περιπτώσεις ώστε να καταλήξει στην πιο ιδανική επιλογή κάτι που θυμίζει… Γιοβάνοβιτς, αλλά ξέρει πως στο τέλος της ημέρας θα έχει πάρει το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε μια φάση ανοικοδόμησης μετά από δύο χρόνια. Σε μια φάση με εμπειρία και ενθουσιασμό. Σε μια φάση που έχει μονάδες που θέλουν να κάνουν το δικό τους step up και φυσικά έχει ήδη ένα βαθύ ρόστερ. Διότι στόχος του Ράντονιτς είναι να δίνει ευκαιρίες σε όλους. Διότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος, αλλά αν δεν ρίξεις στα βαθιά και τους νέους, τότε δεν κάνεις τίποτα.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν είναι των πολλών και διθυραμβικών λόγων και υποσχέσεων. Προτιμάει τις πράξεις.

 

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης είπε μερικές ατάκες που ήταν όλο το… ζουμί της ιστορίας.

Οι αλήθειες του Αργύρη Πεδουλάκη και η επίγνωση της κατάστασης είχαν πολλά νοήματα!

Ο Αργύρης Πεδουλάκης βγήκε μπροστά και είπε μερικά πράγματα από καρδιάς. «Θα φάμε και ξύλο θα έρθουν και δύσκολες βραδιές. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να τους κρατήσουμε μέσα στις Παναθηναϊκές αρχές, δηλαδή χαμηλά το κεφάλι και πολλή δουλειά», αναφερόμενος και στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει και Ελληνες παίκτες με ελάχιστη εμπειρία.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν σκοπό να… κάψουν, αλλά έχουν σκοπό να στηρίξουν και να είναι ενωμένοι στους κλυδωνισμούς που εύλογα θα έρθουν κάποιες βραδιές. Ο «Αρτζι» είναι χρόνια στα γήπεδα και ξέρει καλά τι χρειάζεται και που χρειάζονται αλλαγές.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έχει επίγνωση της κατάστασης και είπε μια μεγάλη αλήθεια. «Δημιουργήσαμε μια καινούρια ομάδα και στόχος μας είναι να βγάζει υγεία στο γήπεδο και πάνω στις Παναθηναϊκές και ελληνικές αρχές του μπάσκετ. Νομίζω είχαμε ξεφύγει λίγο από αυτό».

Τι εννοούσε ο «Αρτζι»; Το γεγονός το πάθημα έγινε μάθημα από την περσινή χρονιά και στην ουσία τόνισε πως η ανάληψη του… χρίσματος στον Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν η ιδανική. «Διαλέξαμε έναν άνθρωπο που δουλεύει πολύ σκληρά,  θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθειά». Αυτό σημαίνει πως απαιτείται χρόνος ακόμα και σε δύσκολες βραδιές.

«Εξαρτάται από εμάς, στους κλυδωνισμούς και στο πόσο δυνατοί θα είμαστε. Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος και θέλω να μας κρίνουν αυστηρά αλλά στο τέλος της χρονιάς» είπε επίσης ο «Αρτζι».

Αυτές οι ατάκες έχουν τη δική τους σημασία. Η ενότητα και η συσπείρωση θα πρέπει να είναι δύο λέξεις «κλειδιά» της νέας σεζόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα έχει άλλοθι. Δεν θα το ψάξει. Διότι στο τέλος θα γίνει το ταμείο και δεν θα ζητηθούν «ελαφρυντικά». Το τόνισε «να μας κρίνουν αυστηρά».

Εν κατακλείδι το νόημα, το μήνυμα που εστάλη από την κουραστική (για τους παίκτες) Media Day της Euroleague είναι το εξής απλό. Χρειάζεται υπομονή, συσπείρωση, το βέβαιο είναι πως θα γίνει το step up μετά από δύο χρόνια, αλλά θα χρειαστεί στο τέλος του δρόμου και ωμή κριτική χωρίς δικαιολογίες.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν σκοπό να… κάψουν, αλλά έχουν σκοπό να στηρίξουν και να είναι ενωμένοι στους κλυδωνισμούς που εύλογα θα έρθουν κάποιες βραδιές

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News