Τελικοί Basket League: Το... φαβορί που δεν πάει για παρέλαση

Οι τελικοί της Basket League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού πλησιάζουν, όμως τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι λάθος να περιμένεις να τις δεις όπως περιμένεις να θαυμάσεις μία παρέλαση. Διαβάστε στην SportDay της Πέμπτης (1/6) που κυκλοφορεί.

Φτάνει η ώρα και των τελικών στο μπάσκετ. Φτάνει με τις ομάδες που θα παίξουν σε αυτή τη σειρά των αγώνων να έχουν θεωρητικά τεράστια διαφορά. Ακόμα και ο ιδρώτας που έχυσε ο Παναθηναϊκός για να περάσει το Περιστέρι δείχνει πόσος δρόμος χωρίζει τους «πράσινους» απ’ την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Το ξεκινάω έτσι για να σημειώσω το εξής: καταλαβαίνω απόλυτα τον ενθουσιασμό των φίλων του Ολυμπιακού που περιμένουν πώς και πώς να κάνουν τρεις θριάμβους με τον Παναθηναϊκό και να πάρουν με «σκούπα» ένα ακόμα πρωτάθλημα. Ούτε παράλογοι είναι, ούτε στα σύννεφα πετάνε.

Αυτή είναι, όμως, μια κουβέντα που μπορεί να γίνεται πριν αρχίσει το πρώτο παιχνίδι. Για να το πω καλύτερα, είναι μια κουβέντα που δεν πρέπει να υπάρχει στο… τραπέζι την ώρα που οι παίκτες θα μπουν στο παρκέ για να παίξουν το ματς. Πάντα μιλάω για τον κόσμο της ομάδας κι ειδικά αυτούς που θα πάνε στο γήπεδο. Την ομάδα δεν τη φοβάμαι.

Εχει και πολύ έμπειρα παιδιά που μπορούν να διαχειριστούν τις ιδιαιτερότητες μιας σειράς με τον Παναθηναϊκό κι έναν προπονητή που ξέρει και την ομάδα πολύ καλύτερα απ’ οποιονδήποτε άλλο κι όσα προβλήματα μπορεί να του προκύψουν στους τελικούς. Την κάνω την κουβέντα για τον κόσμο. Και λέω και το εξής: μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει φέτος τα μαύρα του τα χάλια σε πολλά ματς, στα περισσότερα μέσα στη σεζόν, μπορεί οι δύο ομάδες να απέχουν πολύ τη φετινή περίοδο, αλλά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ιδιαίτερα.

Σε όποιο άθλημα και με όποιες συνθήκες κι αν παίζονται. Προφανώς και στο μπάσκετ η καλύτερη ομάδα -πόσω μάλλον η πολύ καλύτερη- είναι δυσκολότερο να πέσει θύμα έκπληξης συγκριτικά με το ποδόσφαιρο, αλλά εγώ δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να δούμε έναν Παναθηναϊκό που θα μπει στο γήπεδο γεμάτος εγωισμό και θέληση να εκμεταλλευτεί το όποιο άγχος έχει ο αντίπαλός του.

Τα ματς μεταξύ των δύο είναι λάθος να περιμένεις να τα δεις όπως περιμένεις να θαυμάσεις μια παρέλαση. Τα ματς μεταξύ των δύο πρέπει να τα περιμένεις ως μάχες μέχρις εσχάτων. Κι ας εξελιχθούν σε παρέλαση…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News