Δημήτρης Ιτούδης: «Συγκινητική νίκη, κρατήσαμε ενωμένη την Εθνική»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε μετά τη νίκη της Εθνικής για το παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία και τον τρόπο που ήρθε αλλά και για τις επόμενες αναμετρήσεις που ακολουθούν.

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε την τεράστια με τον τρόπο που ήρθε, πρόκριση της Εθνικής απέναντι στη Νέα Ζηλανδία και την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Μια πολύ συγκινητική νίκη όπως ήρθε. Κάναμε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο. Και στην Τρίτη περίοδο αν και κερδίσαμε. Είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε και το τελευταίο δεκάλεπτο και το κάναμε. Την ομάδα την κράτησε ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου, ο Ππααγιάννης, ο Ζήσης, ο Πρόεδρος, ο Δήμος. Όλοι».

Όσο για τη συνέχεια είπε: «Δεν είναι εύκολο να χάνεις έναν τόσο σημαντικό παίκτη μια μέρα πριν. Διαχειριστήκαμε σωστά το ματς με τις ΗΠΑ. Δε μπορούσα να το πω αυτό. Δε γίνεται κάτι τυχαία. Η Ζηλανδία έπαιξε παράταση. Δε θέλαμε να φτάσουμε να χάνουμε στους 15 πόντους. Όταν καταλάβαμε τι πρέπει να κάνουμε στα σκριν, τότε άρχισαν να κάνουν λάθη και να μην έχουν καθαρές επιλογές.

 Η επιτυχία είναι ότι βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο. Η επιτυχία είναι ότι είμαστε στους «16». Έχουμε μπροστά μας μια ημέρα για τη Λιθουανία. Μαζί με τις ΗΠΑ ήταν οι καλύτερες ομάδες. Έχουν συνέχεια στο σύνολό τους. Μπορούμε να αναλύσουμε τα δεδομένα και να δούμε τον τρόπο που θα παίξουμε».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News