Βασίλης Σπανούλης: Η καλύτερη επιλογή για την Εθνική, με... επιχειρήματα!

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο νέος κόουτς της Εθνικής ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια κι η SportDay εξηγεί γιατί είναι η ιδανική λύση.

Υπήρχε συμφωνία, χθες γνωστοποιήθηκε ο… γάμος και σήμερα έγινε η παρουσίαση. «Ένα μέλος γενιάς αθλητών που συνδύασε την παρουσία της με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αναλαμβάνει από σήμερα (χθες) την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής Ανδρών.

Ο Βασίλης Σπανούλης συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Ευάγγελο Λιόλιο, εκ μέρους της διοίκησης κι οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι προκλήσεις που υπάρχουν στο καλαντάρι για την Εθνική ομάδα σε αυτό το διάστημα είναι το Προολυμπιακό τουρνουά του Ιουλίου, με στόχο την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 που αρχίζουν νωρίτερα, με στόχο την παρουσία στην τελική φάση της διοργάνωσης», ήταν η ανακοίνωση.

Γιατί είναι ιδανικός ο Βασίλης Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο ιδανικός. Ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή. Μία σπουδαία προσωπικότητα που ξέρει καλά τι σημαίνει Εθνική ομάδα. Που έχει δώσει τα πάντα με τη γαλανόλευκη. Ένας άνθρωπος που δεν κάνει πίσω στις αγωνιστικές προκλήσεις κι έχει τον τρόπο με τη δουλειά του να απαντάει στα δύσκολα.

Η Ελλάδα θέλει να πάρει ξανά τα πάνω της και καλύτερο εμπνευστή και καθοδηγητή δεν θα μπορούσε να έχει στον πάγκο της για το εγγύς μέλλον.

Η νοοτροπία του νικητή, το κίνητρο που έχει για να «μεγαλώσει» κι άλλο ως προπονητής, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για εκείνον. Για την επανεκκίνηση που θέλει να κάνει η «επίσημη αγαπημένη».

Ο Βασίλης Σπανούλης ξέρει πως αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο, αλλά έχει αποδείξει πως του αρέσει να ρισκάρει. Ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα σε έναν πάγκο που μοιάζει να είναι ηλεκτρική καρέκλα, αλλά ο Σπανούλης πάντα έβγαινε νικητής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News