Βασίλης Σπανούλης: Τι είπε για το «τρελό» τρίποντο μπροστά στον Διαμαντίδη που «σίγησε» το ΟΑΚΑ!

Ο Βασίλης Σπανούλης, παραχώρησε συνέντευξη στο «Basketnews.com» και τον Ντονάτας Ουρμπόνας, όπου μεταξύ άλλων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τεράστιας σημασίας buzzer beater τρίποντο στο ΟΑΚΑ το 2016

Ο προπονητής του Περιστερίου και της Εθνικής Ελλάδας, «κορωνίδα» του ελληνικού μπάσκετ , Βασίλης Σπανούλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Λιθουανού δημοσιογράφου Ντονάτας Ουρμπόνας, οπού και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις πιο clutch στιγμές της μπασκετικής του καριέρας.

Ο Έλληνας νυν προπονητής, δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει, στα πλαίσια εκείνων των στιγμών και το επικό τρίποντο στους τελικούς πρωταθλήματος του 2016, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν τόσο σπουδαίο που κατά κάποιο τρόπο «χάλασε» την εικόνα του  Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αυτό, διότι εκείνο έμελλε να είναι το «κύκνειο άσμα» της μπασκετικής καριέρας του Διαμαντίδη, τον οποίο αξιώνει ο Σπανούλης ως έναν από τους καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών, αλλά σε εκείνη την τελευταία άμυνα, ουσιαστικά, της επαγγελματικής του καριέρας, είχε ταυτόχρονα την ατυχία να δεθεί ένα από τα πιο ιστορικά τρίποντα της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη και μίλησα με Έλληνες συναδέλφους που μου είπαν ότι με αυτό το σουτ κατά κάποιο τρόπο χάλασες την εικόνα του Διαμαντίδη στην Ελλάδα, γιατί είναι γνωστός ως ο καλύτερος αμυντικός».

Δεν μου παραπονέθηκε ποτέ ο Δημήτρης για αυτό. Πρώτα απ’ όλα είναι συνολικά μια εξαιρετική άμυνα. Το χέρι του είναι στο υψηλότερο σημείο για να εμποδίσει το σουτ.

Ο Δημήτρης είναι εξαιρετικός αμυντικός, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Το σημαντικό για μένα ήταν ότι έκανα συνήθως το step back προς τα δεξιά, αλλά αυτή τη φορά σκέφτηκα να πάω αριστερά, γιατί δεν θα το περίμεναν.»

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News