Μπαρτζώκας: «Εδώ δεν είναι σχολικός αθλητισμός - Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας στον χαρτοπόλεμο»

Ο Ολυμπιακός απέτυχε να πάρει την νίκη που θα του εξασφάλιζε το τρίτο σερί πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στις στιγμές που καθόρισαν αυτή την εξέλιξη.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τί πήγε λάθος για την ομάδα του και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει σήμερα τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αρχικά, στάθηκε στην πίεση που ένιωθαν οι παίχτες του για το αποτέλεσμα, το οποίο τους οδήγησε στο να πάρουν λανθασμένες και βιαστικές αποφάσεις σε επίθεση και άμυνα, ενώ στην συνέχεια τόνισε πως η ένταση σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι απολύτως λογική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είναι προφανές ότι δεν διαχειριστήκαμε την πίεση, με αποτέλεσμα να χάσουμε τόσα πολλά σουτ και να πάρουμε λάθος αμυντικές αποφάσεις. Δίκαια κέρδισαν σήμερα. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη μας»

Για τις ομοιότητες της κατάστασης με το διπλό στην Βαρκελώνη:

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Να παίξουμε με λιγότερη πίεση. Γιατί σήμερα ήμασταν διστακτικοί σε αρκετά πράγματα. Ήταν πολλές φορές οι συγκυρίες κόντρα, αλλά συνήθως πάνε με την ομάδα που έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στα ριμπάουντ. Εμείς πρέπει νωρίτερα να θέσουμε τις βάσεις για το παιχνίδι»

Για τον πόλεμο των ανακοινώσεων και τα κοινωνικά δίκτυα:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας σε αυτά πολλά χρόνια τώρα. Εμείς έπρεπε να μην επηρεαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι πρέπει να επηρεάζονται. Εμείς πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι μας, στις ικανότητές μας σαν ομάδα και να παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Δεν παίξαμε με αυτοπεποίθηση σήμερα»

Για το αν οι παίχτες του επηρεάζονται με καταστάσεις εκτός αγωνιστικού χώρου:

«Αν υπάρχουν αντεγκλίσεις μέσα στο παιχνίδι, αν υπάρχει ένταση, είναι μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού και από τους δύο. Ετσι είναι, παίζεις για το πρωτάθλημα, θα υπάρχει ένταση. Αν νομίζουμε ότι εδώ είναι σχολικός αθλητισμός, δεν είναι. Είναι επαγγελματικός, υπάρχουν τίτλοι, υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν πριμ, υπάρχουν καριέρες».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News