Βασίλης Σίμτσακ στο sportday.gr: «Ο Εργκίν Αταμάν έχει τεράστια αύρα νικητή – μετά το 0-2 δείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι!»

Ο Ελληνας ασίσταντ κόουτς του επιτελείου των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας αναφέρθηκε στο τι άλλαξε η ομάδα και έκανε την ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό, εκθείασε τον «μαέστρο» της επιτυχίας και αφιέρωσε τα τρόπαια στον Πάρη Δερμάνη.

Ο Παναθηναϊκός Αktor πήρε αυτό που ήθελε. Μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, σήκωσε και την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδας. Διότι είχε το ψυχικό και αγωνιστικό σθένος να κάνει την ανατροπή και να πανηγυρίσει ξανά. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ο κόσμος του, η διοίκησή του, οι παίκτες του που είναι και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Είναι και το τεχνικό του επιτελείο. Πίσω από τις κάμερες που δουλεύει ακατάπαυστα. Ενας εξ’ αυτών είναι και ο Βασίλης Σίμτσακ. Ο Ελληνας ασίσταντ κόουτς του Εργκίν Αταμάν μίλησε στο sportday.gr για τα όσα έγιναν.

Η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται και κάθε μέρα τέτοια ανατροπή. Ο Ελληνας κόουτς το σχολίασε. «Η ομάδα είναι χτισμένη έτσι. Εχει παίκτες νικητές. Εχει παίκτες με χαρακτήρα. Πιστεύαμε στον εαυτό μας παρά το εις βάρος μας 2-0. Θεωρώ πως στα δύο πρώτα ματς δεν μπήκαμε με την απαραίτητη ετοιμότητα. Ισως επηρεασμένοι και από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά μετά το 2-0 το πήραμε προσωπικά και δείξαμε πως φέτος είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Καλά όλα αυτά που είπε ο κόουτς Σίμτσακ, αλλά δεν μας τα κάνει πιο… λιανά; Είπατε κάτι μετά το 2-0 από τον Ολυμπιακό; «Θα σου πω. Ηταν ολοφάνερο πως η διαφορά ήταν στην ένταση και στον τρόπο προσέγγισης του ματς. Αποφασίσαμε και είπαμε το εξής. Πως αν δεν έχουμε ένταση είτε στην άμυνα είτε στο να βάζουμε χέρια είτε στο να μοιράζουμε καλά την μπάλα, τότε τακτικά ό,τι και αν κάναμε δεν θα γινόταν πράξη. Αυτό το κατάλαβαν τα παιδιά και στο 3ο ματς το δείξαμε και μετά πήραν όλα τον δρόμο τους». Πότε κατάλαβαν οι «πράσινοι» ότι μπορούν να κάνουν την ολική ανατροπή; «Το πιο δύσκολο ματς της σειράς ήταν ξεκάθαρα το τρίτο στην έδρα μας. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτα να χάσει. Εμείς αν χάναμε τότε θα χανόμασταν. Είχαμε άγχος. Καταφέραμε να φτάσουμε στο +16, αλλά μετά βρεθήκαμε στο -1. Το γυρίσαμε μέσα από την άμυνά μας. Όταν κερδίσαμε αυτό το ματς, το πιστέψαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε μέσα στο ΣΕΦ και μετά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ».

«Όταν κερδίσαμε αυτό το ματς, το πιστέψαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε μέσα στο ΣΕΦ και μετά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ».

Μήπως έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως φέτος ο Παναθηναϊκός έπαιζε σχεδόν σε όλα τα ματς με την πλάτη στον τοίχο; «Σίγουρα. Το βασικό όπως είπα και πριν είναι ότι έχουμε παίκτες που δεν παίζουν απλά για την χαρά του αθλήματος και του θεάματος. Παίζουν για να κερδίσουν και ξέρουν να κερδίζουν». Ζητήσαμε από τον Βασίλη Σίμτσακ να μας πει, τελικά τι τύπος είναι αυτός ο Εργκίν Αταμάν. «Ο κόουτς Εργκίν Αταμάν έχει τεράστια αύρα νικητή. Ξεκάθαρα. Το βγάζει, το περνάει σε όλο τον σύλλογο. Περνάει σε όλο τον σύλλογο το εξής. Θα κερδίσουμε. Να πιστέψουμε όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και αυτό είναι το βασικό του χαρακτηριστικό και για αυτό έχει κατακτήσει τα πάντα».

«Ο κόουτς Εργκίν Αταμάν έχει τεράστια αύρα νικητή. Ξεκάθαρα. Το βγάζει, το περνάει σε όλο τον σύλλογο. Περνάει σε όλο τον σύλλογο το εξής. Θα κερδίσουμε. Να πιστέψουμε όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και αυτό είναι το βασικό του χαρακτηριστικό και για αυτό έχει κατακτήσει τα πάντα».

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Βασίλη Σίμτσακ για την τεράστια «απώλεια» του Πάρη Δερμάνη. Ο Ελληνας ασίσταντ κόουτς – εμφανώς συγκινημένος – ανέφερε. «Αυτό το ευρωπαϊκό και αυτό το πρωτάθλημα είναι για τον Πάρη. Για τη μνήμη του. Του το αφιερώνουμε. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Ο Πάρης ήταν η ψυχή της ομάδας. Ηταν στο γήπεδο από το πρωί μέχρι το βράδυ για να είναι όλα έτοιμα. Μας λείπει και τον αγαπάμε πολύ. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Από κανέναν. Όχι μόνο από τον Παναθηναϊκό, αλλά και από ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News