Μάικλ Τζόρνταν: Έγινε 59 χρονών - Όταν φόρεσε την ανώνυμη φανέλα με το Νο 12

Ο Μάικλ Τζέφρι Τζόρνταν όπως είναι το πλήρες όνομα του “Air”, έχει γενέθλια σήμερα. Γίνεται 59 χρονών.

Οι ιστορίες που τον συνοδεύουν πολλές, όπως άλλωστε και οι τίτλοι του. Μία από αυτές, ίσως λιγότερο γνωστή από τις άλλες, αφορά στον αριθμό της φανέλας του στους Σικάγο Μπουλς. Το θρυλικό «23» και πότε χρειάστηκε να το εγκαταλείψει…

Η πρώτη, όπως αναφέρει σχετικά η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketing registrado, συνέβη στις 14 Φεβρουαρίου 1990, σε έναν αγώνα εναντίον των Ορλάντο Μάτζικ, για την κανονική περίοδο του ΝΒΑ.

Όταν οι παίκτες έφτασαν στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, διαπίστωσαν ότι η φανέλα του Τζόρνταν έλειπε. Αμέσως έγινε αντιληπτό ότι είχε κλαπεί και δεν είχαν άλλο με το νούμερο «23» για να το αντικαταστήσουν.

Ήταν μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι έγινε ληστεία σε αποδυτήρια του ΝΒΑ λόγω του υψηλού επιπέδου ασφάλειας, και περισσότερο αν έπαιζε ο Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Τζόρνταν φόρεσε μια φανέλα με το νούμερο 12 και χωρίς όνομα. Όμως ελάχιστη σημασία είχε για τον «MJ23» αφού σε εκείνο το παιχνίδι σημείωσε 49 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ αλλά οι Μπουλς έχασαν τελικά με 135-129.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News