Παναθηναϊκός: «Σπάμε αθηναϊκές πινακίδες γιατί το λέει ο Μπάμπης ο Σουγιάς» - Το βίντεο έπος των ΑΜΑΝ

Παναθηναϊκός: «Σπάμε αθηναϊκές πινακίδες γιατί το λέει ο Μπάμπης ο Σουγιάς» – Το βίντεο έπος των ΑΜΑΝ από Κανάκη, Καλυβάτση για την άνοδο των Αθηναίων στη Θεσσαλονίκη το 2000

Όταν οι ΑΜΑΝ έκαναν σε σκετσάκι την ιστορία τα σπασμένα αυτοκίνητα που είχαν «Αθηναϊκές πινακίδες» δεν είχαν καν φανταστεί ότι με τον τρόπο τους θα έβαζαν τη σφραγίδα τους σε μια ιστορία που είναι για κλάματα και έγινε για γέλια.

Έχουν περάσει 22 χρόνια από το απόγευμα της 20ης Απριλίου όταν και στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν επεισόδια στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένη στην οδό Τσιμισκή, με οπαδούς του ΠΑΟΚ να επιτίθενται σε αυτοκίνητα που είχαν Αθηναϊκές πινακίδες, προεξοφλώντας πως σε αυτά βρίσκονται φίλοι του Παναθηναϊκού που είχαν βρεθεί στην πόλη για το Final Four που είχε διεξαχθεί στο «Παλατάκι» και το κατέκτησαν οι «πράσινοι».

«Καρτέρι» στη Τσιμισκή, στις… Αθηναϊκές πινακίδες

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι να απορεί κανείς με τα όσα είχαν συμβεί το απόγευμα της 20ης Απριλίου 2000. Οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν βόλτες στο κέντρο της πόλης, θέλοντας να αποτρέψουν πιθανούς πανηγυρισμούς φίλων του Παναθηναϊκού, η ομάδα των οποίων έπαιζε στον τελικό της Ευρωλίγκας στο «Παλατάκι». Η κατάκτηση του τροπαίου από τους «πράσινους» έκανε τους οπαδούς να ψάχνουν να βρουν… χαμογελαστούς επιβάτες αυτοκινήτων με Αθηναϊκές πινακίδες και καταγράφηκαν επιθέσεις σε αυτοκίνητα…

Το σκετς που καταγράφει την πόλη παράνοια

Αν δει κανείς το σκετσάκι των ΑΜΑΝ και τον διάλογο του «ρεπόρτερ» Αντώνη Κανάκη με τον «οπαδό» Σωτήρη Καλυβάτση, θα λυθεί στα γέλια. Μόλις όμως σταματήσει να γελάει, θα καταλάβει πως αυτό που περιγράφει το βίντεο, είναι αυτό που συνέβη. Έσπαγαν αυτοκίνητα επειδή είχαν Αθηναϊκές πινακίδες. Τα χρόνια πέρασαν, το βίντεο αγαπήθηκε καθώς περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την… καλτίλα της στιγμής και έκτοτε, το «γιατί έχει Αθηναϊκές πινακίδες» έχει γίνει σλόγκαν, και αποτελεί την απάντηση σε «γιατί» που δεν βγάζουν νόημα.

 

 –Γιατί σπάτε το αμάξι; 

 –Γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες!

 –Και τι το κακό έχουν οι αθηναϊκές πινακίδες;

 –Είναι αθηναϊκές!

 –Ε, και;

 –Τι «ε, και;», πρέπει να τα σπάµε!

 –Ποιος το λέει αυτό;

 –Ολος ο κόσµος το λέει. Ο Μπάµπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Γκοτζίλα, ο Πέτρος ο Μπαλτάς, ο Πεταλούδας ο Νίκος…

 –Ναι αλλά γιατί;

 –Γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News