Παναθηναϊκός μεταγραφές: Τέλος ο Νικ Καλάθης, κοιτάζει για plan b!

Ο Ελληνας γκαρντ δεν δέχθηκε την άκρως δελεαστική πρόταση των «πρασίνων», ζήτησε 4,5εκ. ευρώ και έτσι η ομάδα ήδη εξετάζει το εναλλακτικό της πλάνο με την ενίσχυση στο “1”, στο “2” και στο “4”. 

Νικ Καλάθης ήταν και πάει. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε ό,τι μπορούσε για να τον ντύσει ξανά στα πράσινα. Οι «πράσινοι» του είχαν προσφέρει αρχικά κλειστό διετές συμβόλαιο με συνολικό ύψος 2,7εκ. ευρώ. Μια πρόταση που απέρριψε ο διεθνής γκαρντ. Ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω και επανήλθε με νέα πρόταση. Προσέφερε στον 33χρονο γκαρντ και άλλοτε αρχηγό της ομάδας, κλειστό τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές ύψους 4εκ. ευρώ. Μια ακόμα πιο δελεαστική πρόταση μια και για τρία χρόνια ο Νικ Καλάθης έχει εγγυημένο συμβόλαιο στο ΟΑΚΑ. Όμως δεν υπήρξε συμφωνία από την πλευρά του Ελληνα γκαρντ ο οποίος ζήτησε 4,5εκ. ευρώ για τρία χρόνια. Μετά από αυτή την πρόταση του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω του το θέμα αυτό και με τα χρήματα που θα διεθέτε θα πάει για φουλ ενίσχυση στο “1”, στο “2” και στο “4”. 

Ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει τον Νέιτ Γουόλτερς, θα ενισχυθεί στο “2” με τον Γκριγκόνις και στο “4” έχει στα ψηλά τον Ντέρικ Γουίλιαμς

Οι «πράσινοι» πλέον κοιτάζουν τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για τη θέση του οργανωτή. Μία περίπτωση από αυτές και μάλιστα σε περίοπτη θέση είναι αυτή του Νέιτ Γουόλτερς. Ο Αμερικανός γκαρντ και παίκτης του πικ εν ρολ, ήταν στο πλάνο του Δημήτρη Πρίφτη κατά τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού, αλλά το «εμπόδιο» της αποδέσμευσης του Τι Τζέι Μπρέι, οδήγησε τον Γουόλτερς στην αγκαλιά του Ερυθρού Αστέρα και δη του νυν κόουτς του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο οποίος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Αμερικανό γκαρντ για τις αγωνιστικές του ικανότητες. Φυσικά οι «πράσινοι» θα εξετάσουν και άλλες λύσεις, αλλά η περίπτωση του Γουόλτερς μοιάζει να είναι στη κορυφή. Αλλωστε πέρυσι ο Αμερικανός γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του με 9,5 πόντους και 3,1 ασίστ κατά μέσο όρο. Από εκεί και πέρα στο “2”, οι “πράσινοι” θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για την απόκτηση του Μάριους Γκριγκόνις η οποία είναι σε καλό δρόμο. Μάλιστα με τα χρήματα από τη ρήτρα αποζημίωσης του Νέντοβιτς θα πληρώσουν και το μπάι άουτ του παίκτη ενώ θα φουλάρουν και για το “4”. Σε περίοπτη θέση στη λίστα των “πρασίνων” είναι ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ Ντέρικ Γουίλιαμς. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News