Παναθηναϊκός: Ο τελικός είναι την Κυριακή (και την Τετάρτη, και…)

Παναθηναϊκός: Ο τελικός είναι την Κυριακή (και την Τετάρτη, και…) Πρώτα τα playoffs της Super League και μετά ο τελικός κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ

Ο μέγιστος Νίκος Γκάλης είχε πει κατά τη διάρκεια του μαγικού Ευρωμπάσκετ του 1987 ότι «ήταν η πιο μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη». Για να παραφράσουμε τα λόγια του μεγαλύτερου Ελληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών και να τα προσαρμόσουμε στην τρέχουσα κατάσταση του Παναθηναϊκού, το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι το πιο σημαντικό της σεζόν. Μέχρι το επόμενο, αυτό με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Και μετά αυτό με τον ΠΑΣ στη Λεωφόρο. Και ούτω καθ΄εξής.

Ναι, ο Παναθηναϊκός στις 21 του μήνα θα διεκδικήσει τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια.

Στην υπεραιωνόβια ιστορία του ο σύλλογος μόλις άλλη μία φορά έμεινε τόσα χρόνια χωρίς κάποιο μεγάλο τρόπαιο, από το πρωτάθλημα του 1996 στο νταμπλ του 2004 και μόνο μία φορά έμεινε περισσότερο διάστημα χωρίς κούπα, από το πρωτάθλημα του 1930 στο Κύπελλο του 1940.

Οπότε σαφώς και ο τελικός κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι σημαντικός αλλά πιο σημαντική είναι η συμμετοχή της ομάδας ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκεί όπου λείπει εδώ και χρόνια η παρουσία του και πολύ περισσότερο το να είναι επιτυχημένη αυτή. 

Από τον Παναθηναϊκό που πονούσαν τα μάτια των οπαδών του, σε μια κανονική ομάδα

Είναι πανθομολογούμενο ότι με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε πολύ. Είναι αλήθεια (επίσης) ότι ο πήχης ήταν πολύ χαμηλά μετά τα «τέρατα» που έζησαν οι φίλοι της ομάδας την τελευταία πενταετία αλλά η πρόοδος είναι εμφανής και πιστώνεται στον Σέρβο κόουτς.

Από εκεί που πονούσαν τα μάτια των οπαδών του Παναθηναϊκού με αυτά που έβλεπαν, τώρα έχουν μια ομάδα κανονική που αν δεν χαίρεσαι να την βλέπεις, τουλάχιστον δεν την απεχθάνεσαι. Εχει πολύ δρόμο για να φτάσει στο επίπεδο που του αρμόζει αλλά (φαίνεται ότι) είναι στον σωστό δρόμο.

Η συμμετοχή στο επόμενο UEHA Conference League είναι μονόδρομος και ο Ιβάν είναι παλιά καραβάνα για να ποντάρει τα πάντα σε ένα ματς στο οποίο μάλιστα η ομάδα του δεν θα είναι το φαβορί.

Ο πιο βατός δρόμος είναι μέσα από τα πλέϊ οφς του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του 5 τελικούς- συμπεριλαμβανομένου αυτού του Κυπέλλου. Το αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ μπορεί να κρίνει πολλά στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο και είναι πιο εφικτό να το πετύχει μέσα από μια σειρά αγώνων -έστω και μεγάλης δυσκολίας- παρά να παίξει τα ρέστα του σε ένα μόνο παιχνίδι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News