Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ φτιάχνει κορμό με βάση τον Ιμπόρα και πιστεύει στον Ρέτσο

Βιθέντε Ιμπόρα
eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Νόριτς έχει τα ελαφρυντικά των πολλών αλλαγών, ωστόσο οι σταθερές με Ιμπόρα, Ρέτσο φανέρωσαν μερικές από τις σκέψεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για τον τρόπο που δουλεύει την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο φιλικό με την Νόριτς, όπου πάντως οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επηρέασαν την εικόνα του.

Η εμφάνιση κόντρα στην Ρέιντζερς ήταν ένα μικρό δείγμα για το πως θα είναι φέτος ο Ολυμπιακός. Η εικόνα στο τεστ με την Νόριτς, η οποία, σημειωτέον, είναι έτοιμη καθώς ξεκινάει το πρωτάθλημα της Championship το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, έδειξε στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ αρκετά αρνητικά αλλά επιβεβαίωσε και μερικές από τις βασικές του σκέψεις.

Ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνεθ και ο ηγέτης Βιθέντε Ιμπόρα

Το πρώτο έχει να κάνει με τον Βιθέντε Ιμπόρα. Είναι ξεκάθαρο πως θα αποτελέσει το μυαλό στον χώρο του κέντρου. Ο Ολυμπιακός θα έχει βασική κολώνα στον κορμό του τον Ιμπόρα. Με τις.. ευλογίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Φάνηκε και στο φιλικό με την Νόριτς όπου δουλεύτηκε με δίδυμο στα χαφ τον Μπουχαλάκη και στην συνέχεια, για 13 λεπτα ήταν στο κέντρο μαζί με Μαντί Καμαρά και Καρβάλιο.

Μένει να γίνει κάτι ανάλογο και με τον Χουάνγκ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πήρε λεπτά συμμετοχής.

Είναι ξεκάθαρο πως ο έμπειρος Ισπανός θα έχει τις… μπαγκέτες στα χέρια του. Τα δικά του πόδια θα είναι αυτά που θα αποτελέσουν την βάση για την κυκλοφορία της μπάλας. Καθώς επίσης και η λειτουργία στα μετόπισθεν, με τις εντολές που θα δίνει, θα είναι κομβική για την αμυντική λειτουργία.

Και τσαμπουκάς ο Ιμπόρα

Μέσα σε αυτό το πακέτο μπαίνουν και ο τσαμπουκάς που έχει. Έδειξε το νεύρο του τόσο στο φιλικό με την Νόριτς, όσο και σε αυτό με την Ρέιντζερς. Τσακώθηκε, ύψωσε ασπίδα προστασίας στους συμπαίκτες του σε διάφορους τσακωμούς και είναι δεδομένο πως θα μπει στο κλαμπ των αρχηγών της ομάδας, αν δεν έχει γίνει ήδη αυτό.

Οι συζητήσεις του Μαρτίνεθ με τον Ρέτσο

Ένα άλλο στοιχείο του φιλικού με την Νόριτς ήταν ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο Μαρτίνεθ μελέτησε καλά τον φάκελο του 24χρονου στόπερ. Βλέποντας το πόσο εξαιρετικά ξεκίνησσε την καριέρα του, αλλά και την πτώση που είχε μετέπειτα.

Θέλει να ενεργοποιήσει τον καλό Ρέτσο, κάτι που το έχει πει και στον διεθνή άσο. Πιστεύει πολύ στις ικανότητες του και θέλει να τον βοηθήσει να δείξει τα χαρακτηριστικά που είχε πριν φύγει από τον Ολυμπιακό για την Λεβερκούζεν, τότε που ήταν ένα μεγάλο ταλέντο.

Τα πρώτα λεπτά με Φρέιρε

Ο Ρέτσος έβγαλε το 90λεπτο με την Νόριτς παίζοντας και στο πλάι του Νικολάς Φρέιρε. Ήταν μια πρώτη δοκιμή για το προσεχές μέλλον. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ακυρώνεται ο Αντρέας Ντόη, τον οποίο επίσης πιστεύει πολύ ο Μαρτίνεθ.

Κατά πως φαίνεται ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει και δεύτερο στόπερ. Ο ανταγωνισμός μόνο καλό θα κάνει στους Ντόη, Ρέτσο, αλλά και γενικά στους ερυθρόλευκους που πάνε να φτιάξουν μια δυνατή τετράδα κεντρικών αμυντικών, με παρόν και μέλλον.

Τα λάθη που βλέπει ο Μαρτίνεθ

Τώρα σχετικά με τα πολλά λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Νόριτς ήταν και λόγο των αλλαγών στην ενδεκάδα. Πήραν χρόνο συμμετοχής κάποιοι παίκτες που δεν λογίζονται βασικοί. Και ήταν λογικό να συμβούν όλα αυτά κόντρα σε μία ομάδα που ξεκινάει τα ματς πρωταθλήματος το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Λάθη που ήταν γόνιμα καθώς ο Μαρτίνεθ δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω δημιουργώντας μια ομάδα που από τους βασικούς έως και τους αναπληρωματικούς θα παίζουν το ίδιο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News