Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ με «τίκι τάκα» και ο Θρύλος σπάει πλάκα!

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ με «τίκι τάκα» και ο Θρύλος σπάει πλάκα!

Ο Ολυμπιακός έδειξε πολλά με το 4-0 κόντρα στην Κηφισιά στέλνοντας μήνυμα πως η δουλειά που ξεκίνησε το καλοκαίρι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα βγάλει αποτελέσματα έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές όπως οι Ποντένσε, Σολμπάκεν, Γιόβετιτς.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε απλά το καθήκον του κόντρα στην Κηφισιά, την οποία φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα για την 5η αγωνιστική της Super League.

Ένα παιχνίδι που διεξήχθη λίγες μέρες μετά την ήττα από την Φράιμπουργκ. Αποτέλεσμα που πείραξε, με τον τρόπο που ήρθε, αλλά ήταν δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα το ξεπερνούσε. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ξεκινήσει μια δυνατή δουλειά από το καλοκαίρι. Τα δείγματα της είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα.

Όταν ενσωματωθούν πλήρως και οι μεταγραφές που έγιναν τελευταία και ο Ολυμπιακός αρχίζει να ρολάρει, ο κόσμος του θα χαίρεται με αυτό που βλέπει.

Κάτι που έγινε και στην αναμέτρηση με την Κηφισιά, στην οποία είδαμε μια νέα αγωνιστική πτυχή των ερυθρόλευκων. Κάτι από αυτά που δουλεύει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος έχει δηλώσει πως ο Ολυμπιακός θα έχει πολλά αγωνιστικά πρόσωπα, ανάλογα με τον αντίπαλο.

Έτσι κόντρα στην Κηφισιά οι Πειραιώτες έδειξαν το… τίκι τάκα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Η μπάλα σηκώθηκε στον αέρα ελάχιστες φορές. Κυρίως αυτό έγινε στις στημένες φάσεις. Πέραν από αυτές ήταν εντυπωσιακό το πόσο άλλαζε πόδια η μπάλα, μένοντας κυρίως στο χορτάρι.

Το άλλο εντυπωσιακό ήταν η επιλογή να παίξει η ομάδα με κάθετες πάσες. Οι περισσότερες επιθέσεις ήταν συνδυασμός από κάθετες πάσες και εναλλαγές της μπάλας από πολλούς παίκτες.

Ο Ολυμπιακός και ο Σολμπάκεν

Ήταν μια εκδοχή του Ολυμπιακού, που μέχρι σήμερα δεν είχε εμφανιστεί τόσο ξεκάθαρα. Ωστόσο η επιλογή των Σκάρπα, Ποντένσε, Σολμπάκεν βοήθησε πολύ στο να έχει αυτή την εικόνα ο Ολυμπιακός.

Δεν ήταν οι μοναδικοί, ωστόσο ήταν οι κύριοι εκφραστές. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για την πρώτη παρουσία του Σολμπάκεν στην ενδεκάδα. Ποιοτικός ο Νορβηγός έβγαλε μάτια όσο αγωνίστηκε και δύσκολα θα βγαίνει από την ενδεκάδα, αν συνεχίσει έτσι. Θα δώσει πολλά ο διεθνής άσος και δεν θα αργήσει να «δέσει» με την ομάδα.

Επίσης γκολτζής Στέβαν Γιόβετις πρόλαβε να ανοίξει λογαριασμό, μόλις στην δεύτερη συμμετοχή του. Τα γκολ είναι κάτι συνηθισμένο για τον Μαυροβούνιο μπόμπερ, ο οποίος θα δώσει πολλές λύσεις και θα κρατάει ψηλά τον ανταγωνισμό με τον Ελ Καμπί.

Οι δοκιμές του Μαρτίνεθ στην άμυνα

Η άλλη παράμετρος του αγώνα με την Κηφισιά ήταν η άμυνα. Στο πρώτο 20λεπτο έγιναν πολλά λάθη στην αμυντική λειτουργία. Γρήγορα όμως διορθώθηκαν τα πάντα και ο Ολυμπιακός έκλεισε διαδρόμους. Ο συντονισμός της αμυντικής λειτουργίας  είναι ένα θέμα. Λύσεις υπάρχουν, φάνηκαν το απόγευμα στο Καραϊσκάκη.

Ο Μαρτίνεθ έδειξε πως δοκιμάζει πράγματα και για την αμυντική λειτουργία. Με πολλά από τα κομμάτια να είναι νέα καθώς από την περσινή χρονιά, ουσιαστικά, μόνο ο Ροντινέι έχει μείνει στην 4άδα της άμυνας. Ο Ντόη δεν λογίζεται, ακόμα βασικός και ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν πήρε πέρσι πολλά παιχνίδια.

Υπάρχουν τα υλικά για να «δέσει» και αυτή αλλά θέλει δουλειά ακόμα. Είναι και παίκτες, που ακόμα δεν έχουν παίξει, όπως οι Ρίτσαρντς, Μπιανκόν, με τον δεύτερο να λογίζεται και σαν στόπερ.

Κατά συνέπεια ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει άτυχες στιγμές, να δέχεται κριτική, κάτι που πρέπει να γίνεται, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως ετοιμάζει κάτι καλό. Τότε θα… σπάει πλάκα και με τους αντιπάλους του και με τους κακοπροαίρετους!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News