Ολυμπιακός: Κροτίδα… Φορτούνης ξεκούφανε την Γουέστ Χαμ! Εντάξει είμαστε;

Ολυμπιακός: Κροτίδα... Φορτούνης ξεκούφανε την Γουέστ Χαμ! Εντάξει είμαστε;

Ο Ολυμπιακός έκανε κατάθεση ψυχής κόντρα στην Γουέστ Χαμ, όπου ο Κώστας Φορτούνης έστειλε το μήνυμα του και στον Παναθηναϊκό! Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός ήθελε μια μεγάλη νίκη για να δείξει την δουλειά που κάνει και την πέτυχε απέναντι στην Γουέστ Χαμ, με τον Κώστα Φορτούνη να ήταν εντυπωσιακός.

Βέβαια δεν ήταν μόνο ο Κώστας Φορτούνης εντυπωσιακός. Καθώς ο Ολυμπιακός έπαιξε μια γροθιά με τον κόσμο του για να επικρατήσει της Γουέστ Χαμ, η οποία πέρσι κατέκτησε το Conference League. Όλοι οι ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί, με τον Ροντινέι να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με το γκολ που έβαλε. Μαζί και ο κόσμος που έδωσε την έξτρα βοήθεια, με το κορεό και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

Φυσικά ξεχώρισε η γκολάρα που σημείωσε ο Κώστας Φορτούνης και για την οποία έδωσε την εξήγηση του. Αλλά δεν περιμένει κανείς την εξήγηση του αρχηγού, ο οποίος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, για να τον αποθεώσει.

Ο Φόρτου είναι αποφασισμένος φέτος να δώσει απαντήσεις στους επικριτές  του. Να δώσει απαντήσεις και στον εκλέκτορα της Εθνικής Ελλάδας, τον Γκουστάβο Πογέτ, που λέει πως δεν ταιριάζει στο σύστημα.

Καλύτερα βέβαια, που πήρε την απόφαση ο 31χρονος μεσοεπιθετικός να κλείσει το κεφάλαιο Εθνική. Για να είναι πάντα.. φρέσκος και να τον απολαμβάνει ο κόσμος του Ολυμπιακού με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ολυμπιακός: Άλλος ήθελε ο Παναθηναϊκός

Ο Φορτούνης έστειλε μήνυμα και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο οποίος αποχώρησε, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, όπου έζησε χειρότερες στιγμές. Αναμφίβολα είναι καταδικαστέο οτιδήποτε πετάει κανείς στον αγωνιστικό χώρο. Πόσο μάλλον μια κροτίδα.

Αλλά πρέπει να αναλύονται και στοιχεία και να μην μεγαλοποιούνται. Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να κάνει την ανατροπή του, μετά το γκολ που έβαλε ο Μαντί Καμαρά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πήγε το ματς στα δικαστήρια.

Το σίγουρο είναι πως όλο αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει. Γιατί στην δουλειά που γίνεται στο Ρέντη από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, προστίθεται και το πείσμα, για τους βαθμούς που πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα.

Οδηγός ο Φορτούνης

Το άλλο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός έχει τον Κώστα Φορτούνη σε τρομερή κατάσταση, να οδηγεί και τους υπόλοιπους. Τον χρειάζεται για να δέσει μια νέα ομάδα, που αναμφίβολα θα έχει τα πάνω και τα κάτω της.

Το κομμάτια του… παζλ είναι εξαιρετικά και αν δέσει και η άμυνα, όλα θα πάρουν την μορφή που θέλει ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός: Πρώτο δείγμα θετικό από τον Πορόσο

Σε αυτά τα κομμάτια είναι και ο Τζάκσον Πορόσο, που πήρε άριστα σε μια πρόκληση που βρέθηκε μπροστά του. Παρά το μπόι του είναι άκρως αθλητικός, δεν φοβήθηκε να βάλει το κεφάλι και το πόδι του στην μάχη, ενώ παραλίγο να σκοράρει.

Πρώτο δείγμα θετικό από τον νεαρό κεντρικό αμυντικό, πάνω στον οποίο αποφάσισε να επενδύσει ο Ολυμπιακός και αν συνεχίσει έτσι, θα δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας.

Η τριάδα των Καμαρά, Έσε, Αλεξανδρόπουλου

Το άλλο πολύ σημαντικό, ήταν η τριάδα στο κέντρο. Μαντί Καμαρά, Σαντιάγο Έσε, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, συμπλήρωναν ο ένας τον άλλον. Ήταν ένας από τους παράγοντες που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν.

Το ταλέντο τους είναι μεγάλο και δεν θα είναι υπερβολή, αν ειπωθεί στο μέλλον, πως είναι μια από τις καλύτερες τριπλέτες χαφ στην Ευρώπη. Τέτοιες που βοηθούν τις ομάδες να κάνουν μεγάλες πορείες.

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός δημιουργεί κάτι πολύ δυνατό. Θέλει τον χρόνο του, αφού τα δύο τελευταία χρόνια χάθηκαν στο να χτιστεί η νέα ανταγωνιστική ομάδα. Τώρα έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία κι εκείνο που χρειάζεται είναι υπομονή και μεγάλες νίκες για να ενισχύει την αυτοπεποίθηση του.

Μια τέτοια ήταν κόντρα στην Γουέστ Χαμ αλλά δεν πρέπει να μείνει σε αυτή γιατί έχει δρόμο μπροστά του. Και όπως εύστοχα είπε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Γουέστ Χαμ, πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News