Ολυμπιακός: Υψηλή ραπτική από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο Ηράκλειο!

Ολυμπιακός: Υψηλή ραπτική από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο Ηράκλειο

Ο Ολυμπιακός πέρασε… αέρας από τη δύσκολη έδρα του ΟΦΗ, με δύο γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε, αλλά τα εύσημα πρέπει να πάνε στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ για τη συνολική -εξαιρετική- εμφάνιση. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω τον Παναθηναϊκό, που έφυγε από το Καραϊσκάκη, την περασμένη Κυριακή, για να κάνει επίδειξη δύναμης στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ.

Στο «Γεντί Κουλέ» φέτος ηττήθηκαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης. Ο Ολυμπιακός, όμως, σε αυτή την έδρα έκανε πλάκα και επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ με τον Ντάνιελ Ποντένσε να ήταν ο σκόρερ.

Ο Ποντένσε έδειξε σε ένα ακόμα ματς γιατί ήθελε να γυρίσει και ο Ολυμπιακός του άνοιξε την αγκαλιά του καθώς έχει βάλει ήδη 6 γκολ.

Ο Πορτογάλος, όμως, δεν παίζει μόνος του. Είχε άξιους συμπαραστάτες και γενικά όλοι όσοι αγωνίστηκαν ήταν εξαιρετικοί.

Ο Γιώργος Μασούρας υπηρέτησε τέλεια τον ρόλο του να συγκλίνει προς τον Στέβαν Γιόβετιτς. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Όλα Σολμπάκεν, που μπέρδεψε την άμυνα του ΟΦΗ.

Ολυμπιακός: Η κλάση του Γιόβετιτς

Ο Στέβαν Γιόβετιτς με την τεράστια δυναμική του κρατούσε συνέχεια κοντά του δύο παίκτες. Πήρε μπάλες, τις μοίρασε την κατάλληλη στιγμή, ενώ στο δεύτερο γκολ που έβαλε ο Ντάνιελ Ποντένσε, του ανήκουν όλα τα εύσημα, αφού ξεκίνησε την φάση και πάσαρε στο σωστό χρόνο.

Τι να πει κανείς για τον Μαντί Καμαρά που έκανε πάρτι στο κέντρο με τον Σαντιάγο Έσε. Ο Αφρικανός με μια ντρίπλα του στο κέντρο ξεκίνησε την φάση του πρώτου γκολ που έβαλε ο Ντάνιελ Ποντένσε.

Θα ήταν άδικο να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία για το πόσο καλά λειτούργησε και η άμυνα.

Ήταν το ματς του Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Μα τα περισσότερα εύσημα αυτή την φορά ανήκουν στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Αρχικά κράτησε την ομάδα στην… γη μετά την μεγάλη νίκη κόντρα στην Γουέστ Χαμ. Πήγε σε μια δύσκολη έδρα να παίξει χωρίς τους πλέον φορμαρισμένους Κώστα Φορτούνη, Ρόντινέι.

Παρέταξε έναν Ολυμπιακό που… μασούσε σίδερα μέσα στην πλέον δύσκολη έδρα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άκρως επιθετικοί στην άμυνα τους πάνω στην μπάλα και ήταν το Νο1 στοιχείο που τους έδωσε τη νίκη. Επίσης έπαιξαν πιο σκληρά κόντρα σε μια ομάδα που έχει αυτό το στοιχείο στην έδρα της.

Ο Ολυμπιακός απλώθηκε στο γήπεδο

Το Νο2 στοιχείο ήταν το γεγονός πως απλώθηκαν στο γήπεδο, κατ’ εντολή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Έτσι άνοιξε τον ΟΦΗ, που με 5άδα στο κέντρο «έπνιγε» τους αντιπάλους του. Τώρα δεν δεν μπορούσε να κάνει κάτι ενώ αναγκάστηκε να κυνηγήσει την μπάλα στα άκρα, αφήνοντας εκτεθειμένους πολλούς χώρους.

Στοχείο Νο3, ο Ολυμπιακός ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις. Κάτι σημαντικό για να μπορέσει μια ομάδα να απλωθεί στο γήπεδο καθώς σημαίνει πως θα υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των παικτών και κάθε λάθος πάσα θα πληρωνόταν.

Όλα αυτά τα έκανε τέλεια ο Ολυμπιακός και πέρασε με άνεση, βάζοντας δύο γκολ, ενώ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν σχεδόν θεατής στο ματς.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορεί παρά να αποτελούν μέρος της δουλειάς που κάνει στον Ολυμπιακό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News