Ολυμπιακός: Ο στρατηγός Μεντιλίμπαρ κι ο βασιλιάς Ποντένσε

Ολυμπιακός: Ο στρατηγός Μεντιλίμπαρ και ο βασιλιάς Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε απλά εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ για την ήττα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το κυριότερο είναι πως γίνεται ομάδα στα χέρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, βγάζοντας στο χορτάρι την τρομερή ποιότητα που διαθέτει. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός δεν φώναξε απλά παρών στην μάχη του τίτλου με την εμφατική του νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αλλά έδειξε στους άλλους διεκδικητές πως θα αποτελέσει φόβητρο.

Η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φερεντσβάρος ήταν το πρώτο μήνυμα πως επιστρέφει στην κανονικότητα του. Αυτή που τον θέλει πάντα πρωταγωνιστή. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κάνει τα απλά, μα βασικά πράγματα, βγάζοντας όλη την ποιότητα των παικτών του στο χορτάρι. Σαν και αυτή που έχει ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος θύμισε κόντρα στον ΠΑΟΚ τον παλιό καλό του εαυτό.

Ο Πορτογάλος σταρ ήταν χάρμα ιδέσθαι σε δημιουργία, εκτέλεση ενώ βοήθησε και αμυντικά. Η γκολάρα που πέτυχε στο 54′ με την οποία έδειξε και τον δρόμο προς τη θρυλική νίκη, ήταν ενδεικτική για την ψυχολογία του. Νιώθει καλύτερα γνωρίζοντας ποιος είναι ο ρόλος του στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι έβγαλε και την ασίστ στον Ελ Καμπί για να κάνει το 3-1, ενώ συμμετείχε και στο 4-1 που επίσης έκανε ο Μαροκινός μπόμπερ.

Δείγμα και αυτό του άλλου αέρα που πνέει πλέον στο Ρέντη με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος προπονητής στην πρώτη του εβδομάδα στον ερυθρόλευκο πάγκο κατάφερε να κάνει τον Ολυμπιακό ομάδα.

Να μην υπάρχουν σκόρπιοι παίκτες στο γήπεδο που δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αλλά να κινούνται όλοι μαζί σε άμυνα και επίθεση.

Πλέον όσο περνούν οι μέρες, ο Ολυμπιακός βγάζει στο χορτάρι και την ποιότητα που έχει ως ομάδα. Το ρόστερ των ερυθρόλευκων είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία. Δεν χωράει αμφισβήτηση και ίσως μεσοεπιθετικά είναι καλύτερος από τις άλλες ομάδες.

Για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το ζητούμενο είναι να συνδυάσει όλα τα καλά στοιχεία που έχει ο Ολυμπιακός και να γίνει μια συμπαγής ομάδα. Το ό,τι κατάφερε να το κάνει αυτό από τόσο νωρίς πιστώνεται στην εμπειρία του, αλλά και τις ικανότητες του.

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα, ωστόσο φαίνεται πως ο 63χρονος προπονητής ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τον ερυθρόλευκο πάγκο. Και αυτό δεν μπορεί παρά να πιστωθεί στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, που ολοκλήρωσε τη συμφωνία, αλλά και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς που ήταν υπέρμαχος!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News