Ολυμπιακός: Ο Γιόβετιτς είναι το «όπλο» του Μεντιλίμπαρ – Ετσι τον μεταμόρφωσε

Ολυμπιακός: Ο Γιόβετιτς του Μεντιλίμπαρ είναι η λεπτομέρεια για τον τίτλο!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «μεταμόρφωσε» τον Στέβαν Γιόβετιτς και τον μετέτρεψε σε «κρυφό όπλο» για τον τίτλο. Του Αλ. Χρηστάκου.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά εδώ, στην μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά έχει αρχίσει να βρίσκει την φόρμα του, ενεργοποιώντας όλα τα… όπλα που έχει στην φαρέτρα του, όπως ο Στέβαν Γιόβετιτς.

Η 5άρα που έριξε ο Ολυμπιακός στη Λαμία, δεν ήταν εύκολη, όπως μπορεί να φαίνεται με βάση το σκορ. Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει δυναμική στην έδρα της και αν δεν την προσέξεις μπορεί να κάνει ζημιά.

Ο Ολυμπιακός την αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα και με βάση το γεγονός πως έχει αρχίσει να βρίσκει την φόρμα του, έβαλε και πέντε γκολ.

Ένα επιθετικό κρεσέντο που ξεκίνησε από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Στέβαν Γιόβετιτς. Οι “ερυθρόλευκοι” έβαλαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά “καθάρισαν” με τη νίκη που ήθελαν πάση θυσία. Τρία γκολ που είχαν να την υπογραφή του Στέβαν Γιόβετιτς.

Γιατί ο 34χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 22′, πήρε το πέναλτι στο 25′ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Καμπί ένα λεπτό αργότερα και στο 45’+1 έβγαλε τη σέντρα από την οποία προήλθε το τρίτο γκολ, το οποίο χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Κυριάκο Παπαδόπουλο και δεν το έβαλε ο Ελ Καμπί που ήταν στην φάση.

Γενικά ο Γιόβετιτς ήταν το κλειδί για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός και για τον ίδιο ήταν η δεύτερη σερί πολύ καλή του εμφάνιση. Προηγήθηκε αυτή με τον Άρη. Η αλήθεια είναι πως ο Μαυροβούνιος σταρ είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές από εκείνο το επικό 6-1 εκτός έδρας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ήταν αυτός που έβαλε το 5ο γκολ στην παράταση, το οποίο κι έδινε την πρόκριση.

Ο ρόλος που έδωσε ο Μεντιλίμπαρ στον Γιόβετιτς

Για την εικόνα του ασφαλώς και έχει μεγάλο μερίδιο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Του έχει δώσει έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό με κινήσεις λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με τάση να μετατοπίζεται πότε στο ένα άκρο και πότε στο άλλο για να δημιουργεί υπεραριθμίες.

Η υψηλή τεχνική του τον βοηθάει στο να υποστηρίξει αυτό το ρόλο βρίσκοντας τους κατάλληλους χώρους για να δράση και να μην “πέφτει” πάνω στα εξτρέμ.

Ο Ολυμπιακός αλλάζει και φωνάζει παρών για τον τίτλο

Η αλλαγή του συμβαδίζει με την εντυπωσιακή αλλαγή που έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ακόμα και στην ήττα από την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν εξαιρετικός. Ήταν και άτυχος συνάμα δεχόμενος γκολ στο τέλος.

Ωστόσο έχει μπει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου και καταλαβαίνει κανείς πως θα ήταν τα πράγματα αν είχε πάρει αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ.

Ακόμα κι έτσι όμως οι Πειραιώτες, με τις τρεις αλλαγές προπονητών, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα άτυχα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, φωνάζει παρών στην μάχη του τίτλου, σε κομβικό χρονικό σημείο και με μια ομάδα που έχει αρχίσει να “δένει” και να βγάζει την ποιότητα της στο γήπεδο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News