Ολυμπιακός: Ο Θρύλος και ονειρεύεται και κατακτά την Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός δεν έγινα απλά η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο σε επίπεδο συλλόγων, αλλά έδειξε το τεράστιο μέγεθος του και την δουλειά που γίνεται στο εσωτερικό του συλλόγου, η οποία του δίνει την δυνατότητα να φτάνει σε τέτοιες μεγάλες επιτυχίες. Και τα καλύτερα έρχονται. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης σε επίπεδο Κ19 σε μια επιτυχία που είναι δύσκολο να την περιγράψει κανείς με λόγια. Είναι σαν τα συναισθήματα που δεν μπορούσαν να αποτυπώσουν οι πιτσιρικάδες λίγο μετά τον θρίαμβο με 3-0 επί της Μίλαν στον τελικό του UEFA Youth League.

Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που παίρνει ευρωπαϊκό τίτλο σε επίπεδο συλλόγων. Η ομάδα Κ19 πήρε τo αντίστοιχο Champions League. όπως χαρακτηρίζεται σε αυτές τις ηλικίες το UEFA Youth League. Διέλυσε την Μίλαν, η οποία έφτασε σε Final 4, της συγκεκριμένης διοργάνωσης, για δεύτερη σερί φορά.

Αυτό κάτι λέει για την δυναμική της ιταλικής ομάδας και δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός. Έναν θρίαμβο που αν αποτυπωθεί στην μηδαμινή δυναμική που έχει η Ελλάδας, σαν ποδοσφαιρικό μέγεθος, σε σχέση με τα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματος, δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.

Ο Ολυμπιακός και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής

Μέσα από τις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν έδειξαν πως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και ταλέντο έχει και αν δουλευτεί σωστά μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα. Αυτό που τόνισε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Και για τον ίδιο είναι μια δικαίωση για την επένδυση που έχει κάνει στην ακαδημία και για το γεγονός πως δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στην δουλειά που γίνεται στο Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός αυτό κάνει χρόνια τώρα. Πιστεύει στον Έλληνα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, τον οποίο “κυνηγάει” από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Τον οποίο εξελίσσει με την επαγγελματική δουλειά που γίνεται στο Ρέντη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό που έκαναν οι νεαροί ερυθρόλευκοι. Μια ματιά σε όλη την διαδρομή τους στο UEFA Youth League,. αρκεί για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ακόμα και στην διαδικασία των πέναλτι, όπου βρέθηκαν τρεις φορές για να πάρουν ισάριθμες προκρίσεις έδειξαν τις ικανότητες που έχουν και την ωριμότητα που απαιτείται για τέτοιες καταστάσεις, η οποία δεν συνάδει με την ηλικία τους.

Το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο Ολυμπιακός

Έδειξαν ομάδα νικήτρια και αποφασισμένη να μην παρατήσει τίποτα. Ποιος θα ξεχάσει την τριάρα που έριξαν μέσα στο Μόναχο και το “σπίτι” της Μπάγερν. Οι Βαυαροί ήταν εκ των φαβορί της διοργάνωσης.

Εκεί άρχισε το όνειρο να αποκτά σάρκα και οστά. Πλέον ο Ολυμπιακός και ονειρεύεται και κατακτά την Ευρώπη. Τόσα χρόνια αυτό ήταν για το οποίο εργάζονταν όλοι. Ήρθε η στιγμή που η δουλειά απέδωσε καρπούς. Θα υπάρξει κα συνέχεια γιατί υπάρχουν κι άλλα ταλέντα στις άλλες ηλικιακά ομάδες.

Τα οποία δουλεύονται με τέτοιο τρόπο που κάνουν τον Ολυμπιακό να αποκτά και φήμη σχετικά με την ακαδημία του. Τα καλύτερα έρχονται γιατί οι επιτυχίες δεν θα σταματήσουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News